SUA pun la cale un summit pentru combaterea influenței Iranului în Orientul Mijlociu

Publicat:

Statele Unite ale Americii vor organiza luna viitoare în Polonia un summit internaţional pentru promovarea stabilităţii în Orientul Mijlociu, centrat pe influenţa Iranului, a anunţat şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo, citat de AFP, potrivit agerpres.

“Vom reuni zeci de ţări din lumea întreagă”, a asigurat Pompeo într-un interviu difuzat vineri de canalul Fox News, în paralel cu turneul efectuat în prezent de secretarul de stat american în Orientul Mijlociu.


Citeşte şi: Proteste de amploare în Argentina. Oamenii s-au săturat de austeritatea lui Macri!

Această reuniune urmează să aibă loc pe 13 şi 14 februarie în Polonia, la nivel ministerial, au precizat Washingtonul şi Varşovia într-un comunicat comun.

Summitul se va concentra pe “stabilitatea, pacea, libertatea şi securitatea în Orientul Mijlociu”, a adăugat Pompeo, subliniind că obiectivul reuniunii este “de a ne asigura că Iranul nu are o influenţă destabilizatoare”.

“Reuniunea ministerială va aborda o gamă de subiecte cruciale, între care terorismul şi extremismul, dezvoltarea rachetelor şi proliferarea, comerţul maritim, securitatea şi ameninţările reprezentate de grupări susţinute de anumite ţări în regiune”, se arată în comunicatul americano-polonez care nu menţionează în mod explicit Iranul.

Citeşte şi: SUA au început retragerea militară din Siria

Secretarul de stat american a sosit vineri în Bahrein, prima etapă a unui turneu în monarhiile petroliere din Golf, efectuând înainte de aceasta vizite în Iordania, Irak şi Egipt.

Pentru SUA, acest turneu maraton urmăreşte să consolideze alianţe zdruncinate de evenimente recente, precum asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi la Consulatul Arabiei Saudite din Istanbul sau preconizata retragere americană din Siria.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.