SUA: O nouă punere sub acuzare pentru fostul director de campanie al lui Trump, Paul Manafort

Publicat:

Fostul director de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort, care îşi aşteaptă procesul pentru spălare de bani, fraudă fiscală şi bancară şi lobbying ilegal, în cadrul anchetei privind ingerinţa Rusiei în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, a fost pus, de asemenea, sub acuzare vineri pentru obstrucţionarea justiţiei, transmite AFP, potrivit agerpres.

Împreună cu el este urmărit penal unul dintre foştii colaboratori apropiaţi, un rus numit Konstantin Kilimnik, a precizat actul de punere sub acuzare semnat de procurorul special Robert Mueller.


Citește și : Siria: Cel puţin 51 de civili au fost uciși în raiduri atribuite aviaţiei Rusiei (OSDO)

Cei doi sunt acuzaţi de tentativă de mituire a doi martori în această anchetă care se interesează despre activităţile din trecut ale protagoniştilor alegerilor prezidenţiale din 2016.

Presupuse fapte care l-au determinat pe Robert Mueller să solicite revocarea eliberării condiţionate a lui Paul Manafort sau cel puţin înăsprirea controlului său judiciar. O audiere în faţa unui judecător este prevăzută săptămâna viitoare în această chestiune.

Potrivit acuzării, Manafort, Kilimnik şi alţii au desfăşurat o campanie de lobbying în favoarea guvernului fostului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, susţinut de Moscova. Această operaţiune a inclus plata a peste două milioane de euro unor foşti oficiali europeni cu rang înalt.

Citește și : Europenii refuză reintegrarea Rusiei în G7

Paul Manafort respinge acuzaţiile care i se aduc. El urmează să fie judecat în două procese distincte, în iulie şi septembrie.

Ancheta asupra ingerinţei ruse în campania prezidenţială din SUA a intrat în cel de-al doilea an şi continuă să afecteze preşedinţia lui Donald Trump, care denunţă frecvent o “vânătoare de vrăjitoare”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Bătută și sechestrată la o stână. Coșmarul unei femei din Briceni

Bătută și sechestrată la o stână. Coșmarul unei femei din Briceni O femeie a ajuns la spital, după ce a fost bătută crunt și...

Atenție! Avem resurse de apă limitate

Atenție! Avem resurse de apă limitate Resursele de apă ale Republicii Moldova sunt limitate, avertizează vicedirectorul Agenției „Apele Moldovei”, Radu Cazacu. Citește și: Patru vameși au...

Fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, a fost achitat

Fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, a fost achitat Fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, a fost achitat în dosarul gajării ilegale a parterului Spitalului...

Patru vameși au fost reținuți de CNA pentru corupție

Patru vameși au fost reținuți de CNA pentru corupție Patru angajați ai Serviciului Vamal au fost reținuți de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), într-un dosar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.