SUA resping orice soluţie cu două state pentru Cipru

Publicat:

Statele Unite resping orice soluţie cu două state pentru Cipru, avansată în ultimele zile de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, a afirmat miercuri numărul trei al diplomaţiei americane, Victoria Nuland, potrivit AFP, scrie agerpres.  

Rugată să spună, în cadrul unei audieri parlamentare, dacă guvernul american respinge fără ambiguitate o astfel de opţiune, ea a răspuns: “Da, absolut”.


Citește și : Atac terorist la Bagdad; cel puțin zece morți

“Suntem de părere că numai un proces condus de ciprioţi, bi-zonal şi bi-comunitar, poate aduce pacea şi stabilitatea în Cipru”, a insistat ea.

În cadrul unei vizite de marţi în Ciprul de Nord, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că “niciun progres în negocieri nu poate fi făcut fără a accepta că există două popoare şi două state” în insulă, divizată între Republica Cipru, membră a Uniunii Europene şi care îşi exercită autoritatea în sud, şi Republica Turcă a Ciprului de Nord (RTCN), autoproclamată în 1983 şi recunoscută doar de Ankara.

Citește și : Un bărbat care a pătruns în ianuarie în sediul Congresului SUA, condamnat la opt luni de închisoare

Preşedintele turc a anunţat de asemenea continuarea redeschiderii Varosha, oraş-fantomă care simbolizează divizarea insulei mediteraneene.

Negocierile sunt în punct mort din 2017. În aprilie, o tentativă de relansare a negocierilor organizate de ONU, care supervizează o zonă-tampon între cele două părţi din insulă, s-a soldat cu un eşec.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.