SUA: Robert Mueller recomandă până la şase luni de închisoare pentru un fost colaborator al lui Trump

Publicat:

Avocatul special Robert Mueller a recomandat vineri ca un judecător să-l condamne pe fostul colaborator al lui Donald Trump din campania electorală George Papadopoulos la până la şase luni de închisoare pentru că i-a minţit pe agenţii federali care investigau un potenţial amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Papadopoulos a pledat vinovat în octombrie anul trecut la acuzaţia că i-a minţit pe agenţii FBI şi urmează ca sentinţa să fie pronunţată în cazul lui la 7 septembrie.


Citește și : Pată de petrol de 50 km în Marea Nordului

Potrivit memorandumului înaintat de Robert Mueller către judecător, Papadopoulos a minţit despre contactele sale cu persoane care pretindeau că aveau legături cu oficiali ruşi de top, inclusiv în privinţa întâlnirii sale cu un profesor care a spus că Rusia are “ceva compromiţător” despre candidata democrată la preşedinţie Hillary Clinton.

“Infracţiunea comisă de inculpat a fost gravă şi a afectat investigaţia guvernului asupra amestecului Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016”, se menţionează în document.

“Inculpatul a minţit pentru a ascunde contactele sale cu ruşi şi intermediari ruşi în timpul campaniei şi a dat declaraţii false anchetatorilor pe 27 ianuarie 2017, într-o perioadă timpurie a investigaţiei, când au fost luate decizii cheie privind cine să fie interogat şi când”, a precizat Mueller.

Procurorul special a mai afirmat că, în opinia guvernului, o pedeapsă de până la şase luni de închisoare este “potrivită şi meritată”, alături de o amendă de 9.500 de dolari.

Citește și : Cutremur de 6 grade în sudul Costa Ricăi

Mueller a mai indicat că Papadopoulos nu a cooperat pe deplin cu procurorii.

“Inculpatul nu a furnizat ‘o asistenţă substanţială’ şi multe dintre informaţiile oferite au venit numai după ce guvernul l-a confruntat cu propriile e-mail-uri, mesaje text, căutări pe internet şi alte informaţii pe care le-a obţinut datorită mandatelor de percheziţie şi citaţiilor”, a mai scris procurorul special.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 23 iulie 2024 

Horoscop 23 iulie 2024  O zi cu suişuri şi coborâşuri. Unii nativi vor întâmpina probleme financiare sau de sănătate, alţii evoluează atât profesional cât şi...

‘Twisters’ a dominat box office-ul nord-american de weekend cu încasări de 80,5 milioane de dolari

'Twisters' a dominat box office-ul nord-american de weekend cu încasări de 80,5 milioane de dolari  Filmul „Twisters”, o continuare a „Twister” din 1996, a strâns...

Junk food-ul modifică creierul și comportamentul, arată un studiu nou

Junk food-ul modifică creierul și comportamentul, arată un studiu nou Un studiu recent dezvăluie efecte alimentelor nesănătoase asupra creierului, oferind noi perspective asupra cauzelor obezității. Cercetătorii...

A fost lansat trailerul oficial pentru sezonul 4 al serialului ‘Emily in Paris’

A fost lansat trailerul oficial pentru sezonul 4 al serialului 'Emily in Paris' Sezonul 4 al serialului „Emily in Paris”, difuzat de Netflix, va avea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.