SUA şi Israel ANULEAZĂ un exerciţiu militar comun

Publicat:

Statele Unite şi Israelul au anulat un exerciţiu militar comun din cauza noului coronavirus, a anunţat joi comandamentul american pentru Europa cu sediul în Germania, citat de France Presse, potrivit agerpres.

“Această decizie este în conformitate cu directivele recente ale Ministerului Sănătăţii israelian privind Covid-19 şi constituie o măsură de precauţie pentru a garanta sănătatea şi siguranţa tuturor participanţilor”, a explicat comandamentul american.


Citește și : Americanii îi acuză pe ruşi că încalcă tratatul Cer Deschis

Acest exerciţiu, denumit “Juniper Cobra”, este organizat între cele două ţări la intervale regulate.

Aproximativ 2.500 de soldaţi americani, staţionaţi parţial în Germania, urmau să plece în Israel pentru a participa la exerciţiu, programat să dureze două săptămâni, potrivit forţelor militare israeliene.

Însă Israelul a anunţat miercuri că a decis să interzică, cu rare excepţii, intrarea pe teritoriul său a cetăţenilor francezi, germani, spanioli, austrieci şi elveţieni nerezidenţi, pentru a evita răspândirea noului coronavirus.

Alături de Italia şi Franţa, Germania este unul dintre principalele focare ale noului coronavirus în Europa.

Citeşte şi: Jean-Claude Juncker a depus mărturie în scandalul interceptărilor din Luxemburg

Autorităţile israeliene au refuzat deja intrarea în ţară a italienilor şi cetăţenilor mai multor ţări asiatice, dintre care Japonia, Coreea de Sud şi China, unde epidemia a început în decembrie.

Exerciţiul ar fi constat, potrivit forţelor de securitate israeliene, într-o desfăşurare de soldaţi americani, alături de o mie de militari ai Tsahal (armata de apărare israeliană – n.r.), pentru un exerciţiu legat de apărarea aeriană, precizează AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.