SUA și Marea Britanie impun sancțiuni împotriva unor oficiali care au legături cu Hamas

Publicat:

SUA și Marea Britanie impun sancțiuni împotriva unor oficiali care au legături cu Hamas

SUA și Marea Britanie au impus sancțiuni suplimentare împotriva unor persoane din Turcia și din alte țări care au legături cu gruparea Hamas. Sancțiunile vizează opt oficiali care promovează agenda și interesele Hamas în străinătate și ajută la gestionarea finanțelor sale.

Statele Unite și Marea Britanie au impus miercuri sancțiuni suplimentare împotriva unor persoane din Turcia și din alte țări care au legături cu gruparea Hamas, a anunțat Departamentul Trezoreriei din SUA, scrie Reuters, potrivit stiripesurse.ro.


Citeşte şi: Presa de peste Prut ne dă speranţe! Avem proiectul declarativ pentru începerea demersului de aderare a Moldovei la UE

Sancțiunile vizează opt oficiali care promovează agenda și interesele Hamas în străinătate și ajută la gestionarea finanțelor sale, a precizat Trezoreria.

“Hamas continuă să se bazeze în mare măsură pe rețele de oficiali și afiliați bine plasați, exploatând jurisdicții aparent permisive pentru a dirija campanii de strângere de fonduri în beneficiul grupului și canalizând aceste venituri ilicite pentru a-și susține activitățile militare din Gaza”, a declarat Brian Nelson, subsecretar al Trezoreriei.

Mai mulți dintre oficialii Hamas vizați se aflau în Turcia, inclusiv unul dintre principalii agenți financiari ai grupării din această țară, Haroun Mansour Yaqoub Nasser Al-Din, a precizat sursa citată.

Haroun Nasser Al-Din a fost implicat într-o rețea care a transferat bani din Turcia și Gaza către centrul de comandă al Hamas din orașul Hebron din Cisiordania, a arătat Nelson, și a ajutat la subvenționarea activităților Hamas.

SUA și Marea Britanie impun sancțiuni împotriva unor oficiali care au legături cu Hamas

Nelson a călătorit în Oman și Turcia la sfârșitul lunii noiembrie pentru a contribui la eforturile SUA de a împiedica Hamas și alte grupuri să strângă și să transfere fonduri.

În cadrul acțiunilor coordonate de miercuri, Marea Britanie a declarat că a sancționat alte șapte persoane care au legătură cu Hamas, inclusiv Mahmoud Zahar, cofondatorul Hamas, și Ali Baraka, șeful relațiilor externe al Hamas, care a fost sancționat, de asemenea, de Statele Unite.

Sancțiunile britanice vizează și un lider al grupării palestiniene Jihadul Islamic și oameni din rețeaua financiară care sprijină Hamas, inclusiv persoane din Liban și Algeria.

Washingtonul a impus anterior în trei rânduri sancțiuni împotriva grupării Hamas după atacurile acesteia în Israel din 7 octombrie.

Citeşte şi: Siegfried Mureșan explică de ce este nevoie de Moldova în UE

Printre alte persoane sancționate de Statele Unite se numără Ismail Musa Ahmad Barhum, care a ajutat la colectarea de bani din strângerea de fonduri la nivel mondial în conturile ministerului de finanțe al Hamas, a precizat Departamentul Trezoreriei, și Jihad Muhammad Shaker Yaghmour, reprezentantul oficial al Hamas în Turcia.

Sancțiunile l-au vizat și pe Mehmet Kaya, de asemenea stabilit în Turcia, pentru implicarea sa în mai multe transferuri de bani în numele Hamas, “furnizând în cele din urmă zeci de milioane de dolari sub formă de servicii financiare pentru Hamas”, a precizat Departamentul Trezoreriei din SUA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi Un studiu vine cu noi informaţii cu privire la legătura dintre...

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

Lavrov, despre alegerile din Franța: ‘Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie’

Lavrov, despre alegerile din Franța: 'Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie' Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că alegerile legislative...

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev Kievul a reușit să restabilească două treimi din capacitatea sa...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.