SUA și UE au lansat un canal bilateral de dialog consacrat Chinei

Publicat:

Statele Unite şi Uniunea Europeană au lansat vineri un canal bilateral dedicat dialogului pe probleme legate de China, informează dpa, potrivit agerpres.

Secretarul de stat american Mike Pompeo şi şeful diplomaţiei europene Josep Borrell au lansat această iniţiativă în cadrul unei conversaţii telefonice, potrivit unui comunicat de presă comun.


Citește și : NATO îşi extinde misiunea de antrenament militar în Irak

Dialogul bilateral se va desfăşura la nivelul Serviciului European de Acţiune Externă (SEAE) şi al Departamentului de Stat al SUA.

“Înaltul reprezentant /vicepreşedinte Borrell şi secretarul de stat Pompeo au salutat începerea acestui dialog ca un forum dedicat experţilor UE şi SUA pentru a discuta întreaga paletă a aspectelor legate de China”, conform sursei citate.

Şeful diplomaţiei americane a îndemnat statele membre ale Uniunii Europene să respingă gigantul tehnologic chinez Huawei care încearcă să implementeze infrastructura de comunicaţii 5G în Europa, acuzând faptul că Huawei constitue o ameninţare la adresa securităţii naţionale.

Citește și : Iniţiativă NATO pentru capacităţi C-RAM cu desfăşurare rapidă

Cei doi lideri au convenit să organizeze întâlniri la nivel de înalţi oficiali pe “teme precum drepturile omului, securitate şi multilateralism”. Prima întâlnire la nivel înalt este programată pentru mijlocul lunii noiembrie între adjunctul secretarului de stat american şi secretarul general al SEAE.

Mike Pompeo şi Josep Borrell au discutat, de asemenea, despre sprijinul acordat independenţei Belarusului şi au cerut “încetarea imediată a ostilităţilor” între Armenia şi Azerbaidjan în conflictul din Nagorno-Karabah.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.