SUA suspendă zborurile spre toate oraşele cubaneze cu excepţia Havanei

Publicat:

Departamentul pentru Transporturi al Statelor Unite a anunţat vineri suspendarea, începând cu 10 decembrie, a zborurilor operate de companiile americane spre toate oraşele cubaneze cu excepţia Havanei, penalizând şi mai mult sectorul turistic vital pentru insulă., potrivit agerpres.

Ministerul a declarat într-un comunicat, citat de France Presse, că a luat această decizie la cererea Departamentului de Stat american, care doreşte “să-şi consolideze politica de presiune economică asupra regimului cubanez pentru represiunea continuă a poporului cubanez şi sprijinul acordat lui Nicolas Maduro în Venezuela”.


Citește și : Guterres denunță ‘încălcări substanţiale’ ale drepturilor omului în timpul protestelor din Irak

Washingtonul îşi întăreşte de luni de zile embargoul, în vigoare din 1962, pentru a forţa Cuba să renunţe la sprijinul acordat guvernului venezuelean al preşedintelui socialist Nicolas Maduro.

Nouă aeroporturi internaţionale sunt afectate de această măsură, mai ales cel din Santiago de Cuba, al doilea oraş ca mărime al insulei. Companiile americane vor putea folosi doar aeroportul Jose Marti din Havana pentru zboruri între cele două ţări.

Statele Unite au anunţat deja vinerea trecută că vor revoca licenţele existente ale companiilor americane care îşi închiriau avioanele companiilor cubaneze şi vor refuza orice nouă viitoare cerere.

Citește și : Proteste sângeroase în Irak. Cel puţin 21 de morți și 1.800 de răniți într-o singură zi

Aceste sancţiuni au obligat compania Cubana de Aviacion să suspende miercuri legăturile sale cu Mexicul, Venezuela şi o parte din Caraibe.

Washingtonul a anunţat de asemenea în iunie interdicţia ca navele de croazieră americane să facă escală în insulă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 18 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 18 iulie în Istorie   18 iulie este a 199-a zi a calendarului gregorian și a 200-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 18 iulie 2024

Horoscop 18 iulie 2024 Astrologii prevăd o zi cu mare potenţial în dragoste pentru unele zodii, dar şi probleme la muncă sau de comunicare pentru alte...

Cu ce l-a ‘sedus’ românca Iasmina Hill pe milionarul american care administrează Statuia Libertății

Cu ce l-a 'sedus' românca Iasmina Hill pe milionarul american care administrează Statuia Libertății Povestea de dragoste dintre timişoreanca Iasmina Hill (fostă Milutinovoci) şi milionarul...

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american După ce administraţia Biden a anunţat că interzice vânzarea şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.