SUA: Ucraina poate folosi arme americane pentru a lovi ținte în interiorul Rusiei

Publicat:

SUA: Ucraina poate folosi arme americane pentru a lovi ținte în interiorul Rusiei

Ucraina poate folosi arme furnizate de SUA pentru a lovi în interiorul Rusiei, nu doar pe teritoriul rus din apropierea regiunii ucrainene Harkov, forţe ruse care trag asupra trupelor ucrainene, a afirmat joi Pentagonul, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Luna trecută, preşedintele Joe Biden a autorizat în mod discret Kievul să lanseze arme furnizate de SUA împotriva unor ţinte militare în Rusia.


La acea vreme, însă, oficiali americani au spus că decizia lui Biden se aplica doar pentru ţinte situate pe teritoriul Rusiei din apropierea regiunii estice ucrainene Harkov. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul maior de aviaţie Patrick Ryder, le-a declarat joi reporterilor că, deşi nu a existat o modificare de politică, utilizarea de arme de către Ucraina împotriva trupelor ruse nu este limitată la zona de lângă Harkov de pe teritoriul Rusiei.

„Capacitatea de a putea să riposteze atunci când se trage asupra lor este elementul pe care se concentrează în mod real această politică (…) întrucât vedem forţe ruse trăgând de peste graniţă, capacitatea ca Ucraina să poată trage asupra acelor forţe terestre folosind muniţii furnizate de SUA”, a spus Ryder. „Aceasta este autoapărare şi, prin urmare, are sens ca ei să poată face acest lucru”, a adăugat reprezentantul Pentagonului.

Declaraţia sa se face ecoul comentariilor din această săptămână ale lui Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe. „Nu este vorba despre geografie. Este vorba despre bun-simţ. Dacă Rusia atacă sau este pe punctul să atace de pe teritoriul său Ucraina, atunci este absolut normal să permitem Ucrainei să lovească drept ripostă forţele care o lovesc de dincolo de frontieră”, a afirmat Sullivan la postul PBS.

Consilierul preşedintelui Biden a mai spus că Ucraina poate folosi de asemenea sistemele de apărare aeriană pentru a trage asupra avioanelor ruse în interiorul spaţiului aerian rus dacă acestea sunt aproape de a lansa atacuri în spaţiul aerian ucrainean, aminteşte Reuters.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prognoza METEO: Cum va fi vremea miercuri

Prognoza METEO: Cum va fi vremea miercuri Pentru ziua de miercuri, 24 iulie, meteorologii au anunțat temperaturi de până la 32 °C. Conform Serviciului Hidrometeorologic...

Jucătorii Naționalei Moldovei, Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru, se judecă cu un club din România

Jucătorii Naționalei Moldovei, Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru, se judecă cu un club din România Jucătorii Naționalei Moldovei, Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru au depus...

Tauber: Dacă Maia Sandu câștigă încă un mandat, țara noastră va fi pur și simplu distrusă

Tauber: Dacă Maia Sandu câștigă încă un mandat, țara noastră va fi pur și simplu distrusă În cadrul emisiunii СоловьевLive, deputatul moldovean Marina Tauber a...

Fosta directoare a ansamblului ‘Joc’, reacție după demisie: ‘Eu nu consider că am procedat contra legii’

Fosta directoare a ansamblului 'Joc', reacție după demisie: 'Eu nu consider că am procedat contra legii' „Eu nu consider că am procedat contra legii, cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.