SUA va prioritiza livrările de sisteme de apărare aeriană Ucrainei

Publicat:

SUA va prioritiza livrările de sisteme de apărare aeriană Ucrainei

SUA plasează Ucraina în fruntea listei pentru a primi interceptoare de apărare aeriană pentru a-și apăra orașele împotriva atacurilor cu rachete rusești.

Decizia politică se aplică interceptoarelor pe care Patriot și alte sisteme de apărare aeriană le folosesc pentru a doborî rachetele și dronele care se apropie, potrivit CBS News, scrie stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Vom reprioritiza livrările acestor exporturi, astfel încât acele rachete care ies de pe linia de producție vor fi acum furnizate Ucrainei”, a declarat joi reporterilor John Kirby, consilierul Casei Albe pentru comunicații în domeniul securității naționale. „Acest lucru va asigura faptul că vom putea furniza Ucrainei rachetele de care are nevoie pentru a-și menține stocurile într-un moment-cheie al războiului”.

Primele transporturi de rachete către Ucraina vor avea loc în următoarele săptămâni, potrivit lui Kirby, iar Ucraina va vedea livrările inițiale înainte de sfârșitul verii. El a numit reprioritizarea o „decizie dificilă, dar necesară”.

Țările care au plasat comenzi pentru aceleași rachete le vor primi în continuare, dar într-un termen întârziat. Kirby a declarat că concentrarea pe inventarul Ucrainei va dura aproximativ următoarele 16 luni, iar apoi, după aceea, alte țări vor începe să primească rachetele pe care le-au comandat.

În Italia, la summitul G7 de la începutul acestei luni, președintele Biden, într-o conferință de presă cu președintele ucrainean Zelenski, a declarat: „Tot ceea ce avem va merge către Ucraina până când nevoile lor vor fi satisfăcute. Apoi ne vom respecta angajamentele pe care le-am luat față de alte țări”.

Taiwanul este scutit din cauza nevoii sale urgente de a dobândi și el capacități similare în fața amenințărilor din partea Chinei.

Anul trecut, SUA au oferit Ucrainei o baterie de rachete Patriot, după ce au instruit un grup restrâns de ucraineni la Fort Sill, în Oklahoma, cu privire la modul de operare a acesteia. De asemenea, SUA au angajat mai multe sisteme naționale avansate de rachete sol-aer și alte sisteme mai vechi de apărare aeriană.

Sistemele Patriot pot intercepta atât rachete de croazieră, cât și balistice și au o rază de acțiune mai mare, de până la 100 de mile, decât sistemul National Advanced Surface-to-Air Missile, care are o rază de acțiune de 80 de mile și poate doborî rachete de croazieră și drone.

Zelenski a cerut public SUA și aliaților să ofere alte șapte sisteme Patriot. Săptămâna trecută, în Italia, el a declarat: „Avem nevoie urgentă de șapte sisteme Patriot – da, pentru a ne salva orașele”.

În războiul său împotriva Ucrainei, Rusia a vizat infrastructura civilă cu scopul aparent de a priva cetățenii ucraineni de apă, căldură și electricitate, în special în timpul iernii.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Statele Unite nu sunt singurele care furnizează Ucrainei capacități de apărare aeriană. Membrii Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei, o coaliție de aproximativ 50 de țări care se întâlnesc lunar pentru a discuta cum să sprijine Ucraina, s-au angajat, de asemenea, să ajute la apărarea aeriană. După cea mai recentă reuniune de săptămâna trecută, secretarul apărării, Lloyd Austin, a declarat că Țările de Jos conduc un efort de asamblare a diferitelor părți care alcătuiesc un sistem Patriot și solicită și altor țări să contribuie.

Decizia politică de a trimite rapid rachetele în Ucraina intervine în aceeași săptămână în care președintele rus Putin a efectuat o vizită în Coreea de Nord pentru a semna un pact de apărare, încercând să obțină mai mult sprijin pentru partea rusă a războiului. 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CIO autorizează 39 de ruşi şi belaruşi să participe sub drapel neutru la Jocurile Olimpice de la Paris

CIO autorizează 39 de ruşi şi belaruşi să participe sub drapel neutru la Jocurile Olimpice de la Paris Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) autorizează acum...

Bloggeri ucraineni, arestaţi pentru obstrucţionarea mobilizării

Bloggeri ucraineni, arestaţi pentru obstrucţionarea mobilizării Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat joi arestarea în regiunea Odesa a unui grup de şapte bloggeri...

Sprijinul acordat R.Moldova, pe agenda reuniunii Consiliului European

Sprijinul acordat R.Moldova, pe agenda reuniunii Consiliului European Sprijinul acordat Republicii Moldova se numără printre subiectele de pe agenda reuniunii Consiliului European, care are loc...

Stoltenberg: Rusia nu este capabilă să realizeze ‘străpungeri semnificative’ pe frontul din Ucraina

Stoltenberg: Rusia nu este capabilă să realizeze 'străpungeri semnificative' pe frontul din Ucraina După doi ani şi patru luni de când a lansat invazia asupra...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.