Subsecretara de stat a SUA salută progresele înregistrate de Moldova în reforma sistemului de justiţie

Publicat:

Subsecretara de stat a SUA pentru securitate civilă, democraţie şi drepturile omului, Uzra Zeya, a salutat progresele înregistrate de Ministerul Justiţiei în reforma sistemului de justiţie, combaterea corupţiei, consolidarea democraţiei şi a statului de drept, făcând apel la autorităţile moldoveneşti să continue în acelaşi ritm, în provocărilor cu care se confruntă.

După cum a comunicat pentru Infotag serviciul de presă al Ministerului Justiţiei, ea a afirmat acest lucru marţi, la o întrevedere cu ministra Veronica Mihailov-Moraru.


Citeşte şi: România, principala destinație a mărfurilor moldovenești

La întâlnire au participat ambasadorul SUA la Chişinău, Kent Logsdon, şefa Procuraturii anticorupţie, Veronica Dragalin, şi consilierul de rang înalt al UE pentru justiţie şi procuratură Gabriela Scutea.

Ministra s-a referit la acţiunile întreprinse de instituţiile statului pentru îmbunătăţirea legislaţiei anticorupţie, consolidarea Procuraturii anticorupţie şi evaluarea externă a judecătorilor şi procurorilor.

“Republica Moldova şi-a asumat reforme ambiţioase în domeniul justiţiei, acestea fiind impulsionate odată cu obţinerea statutului de ţară candidată pentru aderarea la UE. Ministerul Justiţiei a îmbunătăţit cadrul legal şi a oferit instrumentele necesare pentru realizarea obiectivelor propuse, dar e nevoie de implicarea tuturor actorilor din justiţie, pentru a vedea rezultate concrete”, a menţionat ea.

Potrivit sursei, Uzra Zeya a confirmat disponibilitatea Statelor Unite de a continua să acorde asistenţă Republicii Moldova pentru implementarea proiectelor comune în lupta împotriva corupţiei şi digitalizarea sistemului de justiţie.

Citeşte şi: Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală pornită pe numele deputatului Nesterovschi

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.