Subsecretara de stat a SUA salută progresele înregistrate de Moldova în reforma sistemului de justiţie

Publicat:

Subsecretara de stat a SUA pentru securitate civilă, democraţie şi drepturile omului, Uzra Zeya, a salutat progresele înregistrate de Ministerul Justiţiei în reforma sistemului de justiţie, combaterea corupţiei, consolidarea democraţiei şi a statului de drept, făcând apel la autorităţile moldoveneşti să continue în acelaşi ritm, în provocărilor cu care se confruntă.

După cum a comunicat pentru Infotag serviciul de presă al Ministerului Justiţiei, ea a afirmat acest lucru marţi, la o întrevedere cu ministra Veronica Mihailov-Moraru.


Citeşte şi: România, principala destinație a mărfurilor moldovenești

La întâlnire au participat ambasadorul SUA la Chişinău, Kent Logsdon, şefa Procuraturii anticorupţie, Veronica Dragalin, şi consilierul de rang înalt al UE pentru justiţie şi procuratură Gabriela Scutea.

Ministra s-a referit la acţiunile întreprinse de instituţiile statului pentru îmbunătăţirea legislaţiei anticorupţie, consolidarea Procuraturii anticorupţie şi evaluarea externă a judecătorilor şi procurorilor.

“Republica Moldova şi-a asumat reforme ambiţioase în domeniul justiţiei, acestea fiind impulsionate odată cu obţinerea statutului de ţară candidată pentru aderarea la UE. Ministerul Justiţiei a îmbunătăţit cadrul legal şi a oferit instrumentele necesare pentru realizarea obiectivelor propuse, dar e nevoie de implicarea tuturor actorilor din justiţie, pentru a vedea rezultate concrete”, a menţionat ea.

Potrivit sursei, Uzra Zeya a confirmat disponibilitatea Statelor Unite de a continua să acorde asistenţă Republicii Moldova pentru implementarea proiectelor comune în lupta împotriva corupţiei şi digitalizarea sistemului de justiţie.

Citeşte şi: Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală pornită pe numele deputatului Nesterovschi

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Euro 2024: Federaţia Austriacă de Fotbal, şocată de un banner al fanilor cu un mesaj de extremă dreapta

Euro 2024: Federaţia Austriacă de Fotbal, şocată de un banner al fanilor cu un mesaj de extremă dreapta Federaţia Austriacă de Fotbal (ÖFB) s-a distanţat...

Pene de curent în Ucraina după ultimul bombardament rusesc

Pene de curent în Ucraina după ultimul bombardament rusesc Rusia a atacat în noaptea de vineri spre sâmbătă cu rachete şi drone instalaţii energetice şi...

Condamnarea la moarte a rapperului iranian Toomaj Salehi a fost anulată

Condamnarea la moarte a rapperului iranian Toomaj Salehi a fost anulată Curtea Supremă iraniană a anulat condamnarea la moarte a celebrului rapper Toomaj Salehi, închis...

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia Unităţi de rachete şi artilerie ale Forţelor Armate din Belarus s-au deplasat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.