Sudanul are un nou guvern după îndepărtarea preşedintelui Omar al-Bashir

Publicat:

Primul guvern sudanez după înlăturarea de la putere, în aprilie, a preşedintelui Omar al-Bashir a fost prezentat joi de şeful acestuia, Abdalla Hamdok (foto), un pas major în plin proces de tranziţie cu înfiinţarea unor instituţii care să conducă la o putere civilă, relatează AFP, potrivit agerpres.

Anunţul noului guvern a fost amânat cu câteva zile pentru a oferi timp prim-ministrului să aleagă dintre numele propuse de Forţele pentru libertate şi schimbare, vârful de lance al mişcării de protest care a dus la răsturnarea preşedintelui al-Bashir, precum şi de militarii care l-au demis sub presiunea străzii.


Citeşte şi: Dorian a făcut până acum 30 de morţi în Bahamas

Anunţat într-o conferinţă de presă, guvernul este alcătuit din 18 membri, printre care patru femei – cu Asma Mohammed Abdullah în fruntea Ministerului de Externe -, potrivit unui corespondent al agenţiei France Presse.

Sudanul are la conducere un Consiliu suveran după semnarea, la 17 august, a unui acord istoric între Consiliul militar de tranziţie, care i-a succedat lui Omar al-Bashir, şi liderii protestatarilor.

Acest acord trasează marile linii ale unei perioade de tranziţie care trebuie să dureze cu puţin peste trei ani şi deschide calea spre alegeri democratice.

Citeşte şi: Fostul preşedinte al Zimbabwe, Robert Mugabe, a încetat din viaţă la 95 de ani

Una din primele provocări ale guvernului va fi de a relansa economia unei ţări care a suferit două decenii de sancţiuni americane.

Economist experimentat, Abdalla Hamdok a fost numit în funcţie la 21 august.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova Trei biblioteci școlare vor fi modernizate și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.