Sudorii s-ar face vinovați de producerea incendiului de la Liceul „Liviu Deleanu”. ISGU a dat verdictul

Publicat:

Sudorii s-ar face vinovați de producerea incendiului de la Liceul „Liviu Deleanu”. ISGU a dat verdictul

Incendiul de la Liceul „Liviu Deleanu” din capitală, de acum zece zile, ar fi izbucnit în urma unor lucrări de sudură.

Citește și: Usatîi se ia de comuniști și socialiști. Îi acuză că fac jocul Maiei Sandu


Cel puțin, aceasta este concluzia experților sin cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (ISGU), care au analizat mai multe versiuni. Respectiv, Potrivit rezultatelor de laborator, s-a stabilit că la demisolul instituției au fost efectuate lucrări de reparație a sistemului de ventilație, iar muncitorii au efectuat acțiuni de sudură. Astfel stabilind că în urma acestui proces se formează particule incandescente la o distanță mare de la punctul de lucru, iar temperatura acestora atinge valori care cu ușurință pot aprinde materialele combustibile.

„Astfel, analizând minuțios toate detaliile angajații IGSU au ajuns la concluzia că cea mai probabilă cauză de producere a arderii este încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la efectuarea lucrărilor de sudură electrică”, se menționează în raportul ISGU.

Specialiștii au exclus versiunile de suprasolicitare a rețelei electrice, scurtcircuitul sau imprudența în timpul fumatului.

Raportul ISGU cu privire la cauza probabilă de izbucnire a incendiului urmează a fi remis organului de urmărire penală pentru efectuarea în continuare a investigațiilor de rigoare.

Precizăm că incendiul a izbucnit pe 5 aprilie 2024 în demisolul instituției de învățământ. În urma arderii au fost evacuate aproximativ 1900 de persoane, iar în misiunea de lichidare a incendiului au participat 60 de salvatori și pompieri cu 10 unități de tehnică.

În această dimineață, șeful Direcției municipale pentru educație, Andrei Pavaloi a anunțat că pentru lucrările de reparație în urma incendiului este nevoie de circa un milion de lei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mesajul lui Zelenski pentru noul șef al NATO

Mesajul lui Zelenski pentru noul șef al NATO Președintele Volodimir Zelenski a trimis un mesaj noului șef al NATO, Mark Rutte. Liderul ucrainean i-a mulțumit...

Obsesia pentru creșterea economică îmbogățește elitele și ucide planeta (analiză)

Obsesia pentru creșterea economică îmbogățește elitele și ucide planeta (analiză) Un raport prezentat Consiliului ONU pune sub semnul întrebării obsesia globală pentru creșterea economică, sugerând...

Sursă americană: Ucraina ar putea primi vești bune despre apărarea aeriană la summitul NATO

Sursă americană: Ucraina ar putea primi vești bune despre apărarea aeriană la summitul NATO Ucraina ar putea să primească „vești bune” despre apărarea aeriană la...

Trilaterala Republica Moldova, Ucraina și România, la Chișinău

Trilaterala Republica Moldova, Ucraina și România, la Chișinău La sfârșitul aceste săptămâni, la Chișinău se va desfășura Trilaterala Republica Moldova, Ucraina și România. În cadrul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.