Sudorii s-ar face vinovați de producerea incendiului de la Liceul „Liviu Deleanu”. ISGU a dat verdictul

Publicat:

Sudorii s-ar face vinovați de producerea incendiului de la Liceul „Liviu Deleanu”. ISGU a dat verdictul

Incendiul de la Liceul „Liviu Deleanu” din capitală, de acum zece zile, ar fi izbucnit în urma unor lucrări de sudură.

Citește și: Usatîi se ia de comuniști și socialiști. Îi acuză că fac jocul Maiei Sandu


Cel puțin, aceasta este concluzia experților sin cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (ISGU), care au analizat mai multe versiuni. Respectiv, Potrivit rezultatelor de laborator, s-a stabilit că la demisolul instituției au fost efectuate lucrări de reparație a sistemului de ventilație, iar muncitorii au efectuat acțiuni de sudură. Astfel stabilind că în urma acestui proces se formează particule incandescente la o distanță mare de la punctul de lucru, iar temperatura acestora atinge valori care cu ușurință pot aprinde materialele combustibile.

„Astfel, analizând minuțios toate detaliile angajații IGSU au ajuns la concluzia că cea mai probabilă cauză de producere a arderii este încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la efectuarea lucrărilor de sudură electrică”, se menționează în raportul ISGU.

Specialiștii au exclus versiunile de suprasolicitare a rețelei electrice, scurtcircuitul sau imprudența în timpul fumatului.

Raportul ISGU cu privire la cauza probabilă de izbucnire a incendiului urmează a fi remis organului de urmărire penală pentru efectuarea în continuare a investigațiilor de rigoare.

Precizăm că incendiul a izbucnit pe 5 aprilie 2024 în demisolul instituției de învățământ. În urma arderii au fost evacuate aproximativ 1900 de persoane, iar în misiunea de lichidare a incendiului au participat 60 de salvatori și pompieri cu 10 unități de tehnică.

În această dimineață, șeful Direcției municipale pentru educație, Andrei Pavaloi a anunțat că pentru lucrările de reparație în urma incendiului este nevoie de circa un milion de lei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump în care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat

Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump în care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat Fostul deputat ucrainean prorus Viktor Medvedciuk i-a...

Perioada electorală pentru alegerile prezidențiale începe la 1 august

Perioada electorală pentru alegerile prezidențiale începe la 1 august În cadrul ședinței de astăzi, 16 iulie, Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Programul calendaristic pentru...

Șefa PA: Finanțarea electorală ilegală poate fi descurajată

Șefa PA: Finanțarea electorală ilegală poate fi descurajată Finanțarea electorală ilegală poate fi descurajată. Declarația a fost făcută de șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, la...

Siegfried Mureşan: Euroscepticii sunt izolaţi în Parlamentul European

Siegfried Mureşan: Euroscepticii sunt izolaţi în Parlamentul European Coaliţia la care lucrăm începând cu data de 9 iunie, formată din Partidul Popular European, socialişti şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.