Suedia încearcă să evite aglomeraţia în transportul feroviar pe distanţe lungi

Publicat:

Guvernul Suediei a anunţat marţi planul de a reduce numărul de pasageri în transportul pe distanţe lungi cu trenul şi autocarul, în cadrul măsurilor de limitare a epidemiei de COVID-19, relatează dpa şi EFE, potrivit agerpres.

Astfel, companiile de transport vor putea pune în vânzare bilete pentru cel mult jumătate din locuri pentru distanţe mai lungi de 150 de kilometri. Biletele deja rezervate sunt exceptate de la noile reguli.


Citește și : SE ÎNCHIDE primul post de radio independent din Ungaria

Ministrul sănătăţii suedez, Lena Hallengren, a declarat că deşi vaccinarea contra COVID-19 este în desfăşurare, ”tulpinile noului virus se transmit şi răspândirea infecţiei încă este la un nivel prea ridicat, cu un risc real al unui al treilea val”.

La rândul său, ministrul infrastructurii suedez Tomas Eneroth a afirmat că este de aşteptat ca măsurile să fie în vigoare în perioada 14 februarie – 31 mai. ”Călătoriţi numai dacă este necesar, lucraţi de acasă dacă este posibil”, a explicat el.

Anunţul a fost făcut cu puţin timp înainte ca Agenţia de Sănătate Publică suedeză să anunţe că de la începutul pandemiei ţara cu 10,3 milioane de locuitori a înregistrat aproximativ 596.000 de cazuri de COVID-19 şi 12.188 decese legate de coronavirus.

Citește și : Ţara cu cele mai multe execuţii din lume CONDAMNĂ la MOARTE încă cinci persoane

Epidemiologul-şef Anders Tegnell a menţionat că aproape 4% din populaţie a fost vaccinată cu prima doză de vaccin anti-COVID-19.

Suedia a înăsprit gradual restricţiile. Guvernul a interzis vânzarea băuturilor alcoolice după ora 20:00, a limitat la opt numărul maxim permis de persoane care se strâng în locuri publice şi a dispus ca fiecărui cumpărător să-i fie alocată o suprafaţă de 10 metri pătraţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.