Suedia prezintă un plan de sprijin energetic pentru Ucraina

Publicat:

Suedia prezintă un plan de sprijin energetic pentru Ucraina

Suedia a dezvăluit marţi un nou plan de ajutor pentru “a garanta aprovizionarea cu energie” a Ucrainei, pentru a-i permite acesteia să reziste în faţa forţelor ruse care continuă să avanseze pe teritoriul ţării, relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

“Accesul la energie este esenţial pentru ca societatea, economia şi întreprinderile ucrainene să continue să funcţioneze”, a declarat Johan Forssell, ministrul comerţului exterior şi al ajutorului internaţional, în cadrul unei conferinţe de presă.


Citeşte şi: 20 de mii de elevi vor beneficia de rechizite din partea României – Stiripesurse.md

“Atacurile Rusiei vizează din ce în ce mai mult sistemul energetic al Ucrainei cu scopul de a elimina infrastructură importantă. Pentru a consolida rezistenţa Ucrainei, ne creştem astăzi sprijinul pentru sectorul energetic”, a mai spus el.

Suedia prezintă un plan de sprijin energetic pentru Ucraina

Forţele ruse vizează aproape zilnic regiuni şi oraşe din Ucraina departe de linia frontului, lansând atacuri cu drone şi rachete ghidate, care ţintesc în special infrastructură energetică şi provoacă întreruperi de electricitate.

Fondurile, în valoare de 650 de milioane de coroane (57 de milioane de euro), vor fi investite mai ales în generatoare electrice, transformatoare şi celule fotovoltaice, dar şi în piese de schimb, precum întrerupătoare, cabluri, pompe, ţevi, a spus ministrul.

“Scopul este simplu: centralele să continue să producă electricitate”, a mai spus Forssell.

Guvernul suedez a anunţat vineri un plan multianual de ajutor civil şi militar în valoare de 75 de miliarde de coroane (6,5 miliarde de euro) între 2024 şi 2026, pentru a sprijini Kievul “atât timp cât este necesar”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta amână antrenarea sistemelor sale de AI pe informațiile utilizatorilor din Europa

Meta amână antrenarea sistemelor sale de AI pe informațiile utilizatorilor din Europa Meta amână antrenarea sistemelor sale de AI pe informațiile utilizatorilor din Europa, dar...

Maia Sandu, discurs despre pace în Elveția la Summitul dedicat Ucrainei. La ce s-a referit

Maia Sandu, discurs despre pace în Elveția la Summitul dedicat Ucrainei. La ce s-a referit Șefa statului, Maia Sandu, a ținut un discurs la Summitul...

Topul orașelor cu cea mai bună mâncare din lume. Un singur oraș european între primele 10

Topul orașelor cu cea mai bună mâncare din lume. Un singur oraș european între primele 10 Unii călători aleg un city break în funcție de...

Odobescu: România a susţinut de la început formula de pace a preşedintelui Zelenski

Odobescu: România a susţinut de la început formula de pace a preşedintelui Zelenski România a susţinut de la început formula de pace a preşedintelui Volodimir...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.