Suedia şi Danemarca vor să interzică arderea Coranului

Publicat:

Suedia şi Danemarca au în vedere interzicerea arderii Coranului, acţiuni care le pun în pericol securitatea şi care au provocat puternice proteste în ţări musulmane, relatează dpa, potrivit agerpres.

Premierul suedez Ulf Kristersson a declarat că se află în strâns contact cu omologul său danez Mette Frederiksen în legătură cu o posibilă interzicere.


Citeşte şi: Germania investește în învățământul profesional din Moldova – Stiripesurse.md

“Ne aflăm în cea mai gravă situaţie de securitate de la cel de-al doilea război mondial, şi noi cei de aici ştim că atât unele state, cât şi actori statali şi indivizi pot profita de situaţie”, a scris duminică seara pe Instagram premierul suedez.

Mai devreme duminică şi guvernul danez a anunţat la rândul său că va avea în vedere metode legale de a interzice arderea Coranului în faţa ambasadelor străine.

Criticarea religiilor este permisă, a notat ministrul de externe danez Lars Lokke Rasmussen. “Dar dacă stai în faţa unei ambasade străine şi arzi Coranul sau arzi Tora în faţa ambasadei Israelului, acest lucru nu serveşte la altceva decât la a batjocori”, a explicat el, adăugând că astfel este pusă în pericol securitatea colectivă a ţării.

În Danemarca şi Suedia au avut loc recent mai multe manifestaţii la care a fost ars Coranul, cartea sfântă a islamului. Gesturile respective au provocat indignare în mai multe ţări musulmane, în special în Irak. Săptămâna trecută, localnicii au incendiat ambasada suedeză din această ţară, iar guvernul de la Bagdad l-a expulzat pe ambasadorul Suediei.

Totuşi, potrivit media suedeze, citate de AFP, poliţia suedeză a autorizat pentru luni la orele prânzului o manifestaţie în faţa parlamentului din Stockholm unde organizatorii prevăd incendierea unui exemplar din Coran.

Citeşte şi: De ce posturile ruse reușesc să penetreze atât de ușor spațiile audiovizuale ale statelor fost sovietice? – Stiripesurse.md

Media suedeze au relatat că manifestanţii au specificat în cerere că intenţionează să ardă un exemplar din Coran.

Poliţia suedeză a subliniat anterior că autorizaţiile acordate nu se referă decât la organizarea de întruniri publice şi nu la ceea ce se întâmplă în cadrul acestora. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Usatîi vrea „stare de urgență”: „Problemele sunt critice… ”

Usatîi vrea „stare de urgență”: „Problemele sunt critice... ” Fostul primar de Bălți, Renato Usatîi, consideră că în Republica Moldova se impune o nouă stare...

Comisia Europeană justifică ajutorul acordat Iranului pentru găsirea elicopterului prezidenţial

Comisia Europeană justifică ajutorul acordat Iranului pentru găsirea elicopterului prezidenţial Comisia Europeană a declarat luni că ajutorul pe care l-a oferit duminică eforturilor de căutare...

Exporturile de cereale ale Ucrainei se duc ‘în cap’

Exporturile de cereale ale Ucrainei se duc 'în cap' Exporturile de cereale ale Ucrainei de la începutul sezonului 2023/2024 şi până în prezent au ajuns...

Au urcat la volan chiar dacă abia se țineau pe picioare

Au urcat la volan chiar dacă abia se țineau pe picioare Pericol pe drumurile publice din Căușeni. Inspectorii au dat de doi șoferi în stare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.