Sugestii de evenimente în această săptămână la care ai putea merge în timpul liber

Publicat:

Sugestii de evenimente în această săptămână la care ai putea merge în timpul liber

În fiecare zi, în toată țara se desfășoară o multitudine de evenimente interesante la care poți participa. Astfel, mai jos îți prezentăm câteva dintre cele programate pentru perioada 22-28 ianuarie, la care ai putea merge în timpul liber, informează diez.md.

QUIZUL #54 (22 ianuarie)

QUIZUL este un joc intelectual distractiv în care echipe formate din cel mult șapte persoane încearcă să acumuleze cât mai multe puncte.


Organizatorii garantează întrebări bune, concurență acerbă și emoții pozitive, iar pentru a vă simți pregătiți de joc, aceștia recomandă să răsfoiți cele mai recente titluri de știri, să ascultați cele mai noi piese și să vă adunați echipa.

Jocul se va desfășura în incinta localului Lake House luni, 22 ianuarie, începând cu ora 19.00.

Aici găsiți mai multe detalii.

Sursă: Facebook/Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale

Lansarea cărții „Relațiile Țării Moldovei cu așezămintele ortodoxe din străinătate” (23 ianuarie)

Subiectul de cercetare al studiului semnat de Viorel Bolduma și Maxim Melinti sunt relațiile Țării Moldovei cu patriarhiile apostolice, cu mănăstirile athonite, cu frăția ortodoxă din Lviv și cu centrul ortodox de la Kiev, în persoana lui Petru Movilă, mitropolit al Kievului.

Prima ediție a acestei scrieri a văzut lumina tiparului în anul 2018, iar noua ediție este revizuită și îmbogățită cu informații suplimentare.

Lucrarea este predestinată istoricilor, profesorilor, studenților facultăților de istorie și teologie, dar și publicului larg interesat de subiectul dat.

Evenimentul de lansare se va desfășura pe 23 ianuarie, ora 14.00, în incinta Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova.

Aici găsiți mai multe detalii.

Sursă: Facebook/Biblioteca Națională a Republicii Moldova

Spectacolul „3 + Cristina pe frecvența iubirii” (23 ianuarie)

Spectacolul „3 + Cristina pe frecvența iubirii” este o istorie a trei bărbați, foști colegi de școală, care au rămas prieteni în viață și care au format o tradiție de-a lungul anilor de a se aduna regulat la un „pahar de vorbă”. De această dată, întâlnirea are loc în apartament la Iura – de profesie fizician, dar care nu a reușit să se bucure de o mare recunoaștere a meritelor sale, cu excepția faptului că a rămas fidel pasiunii pentru tranzistoare. Ceilalți doi sunt Nicu – om de afaceri care își înșală regulat soția și Relu – dealer de mașini, care nu-și înșală regulat soția.

Totul ar fi fost bine, ca de obicei, dacă Iura nu ar fi tăinuit de ei faptul că a invitat la cină vechea lor iubire din anii de studenție, Cristina. Așadar, după aproape 20 de ani de la absolvire cei trei o vor revedea pe cea de care au fost îndrăgostiți. Cu excepția faptului că despre invitata surpriză știe doar Iura. Cum vor reacționa Nicu și Relu și cum va fi împărțit mărul discordiei, urmează să aflați, cunoscându-le secretele tăinuite după cortina anilor.

Spectacolul va fi jucat marți, 23 ianuarie, începând cu ora 19.00, la Teatrul Geneza Art.

Aici găsiți mai multe detalii, inclusiv despre bilete.

Sursă: iticket.md

Expoziție de acuarelă (24 ianuarie)

În fiecare an, pe 24 ianuarie, românii de pretutindeni marchează Unirea Principatelor Române din anul 1859, numită Mica Unire, realizată sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Evenimentul reprezintă un act de voinţă politică a celor două principate româneşti, Moldova şi Ţara Românească, dar și prima etapă în crearea statului unitar român modern.

Pentru a reitera importanța acestui eveniment, care a marcat identitatea națională din Basarabia, Biblioteca Națională a Republicii Moldova organizează un salon de artă, în cadrul căruia va fi vernisată expoziția de acuarelă a artiștilor plastici Anatol Gherasimov și Mădălin Țibichi „Peisajul și Așezări/ Iași-Chișinău”. Totodată, în cadrul evenimentului, elevii LAAP „Igor Vieru” vor veni cu un recital „Alexandru Ioan Cuza – făuritorul României”.

Expoziția despre care am menționat anterior cuprinde circa 40 de lucrări cu peisaje și așezări ce reprezintă spațiul geografic al Moldovei istorice, care au fost executate în tabere de creație între anii 2015 și 2023. Aceasta va putea fi vizitată în perioada 24 ianuarie – 29 februarie 2024.

Evenimentul cultural va avea loc pe 24 ianuarie, ora 14.00, în Sala de Arte și Hărți, etajul I, blocul II al Bibliotecii Naționale.

Aici găsiți mai multe detalii.

Sursă: Facebook/Biblioteca Națională a Republicii Moldova

Spectacolul „Faust” (25 ianuarie)

Drama mistică „Faust” are în centru un profesor care a pierdut sensul vieții. După ce a învățat totul și neputând să afle mai mult, acesta își duce la gură o fiolă de otravă. Dar forțele creației au propriile planuri pentru Faust: Mefisto a făcut un pariu cu Dumnezeu dacă Faust își poate salva sufletul de el. La ce va duce alianța dintre om și diavol? Unde se termină binele și unde începe răul?

Spectacolul va fi jucat joi, 25 ianuarie, începând cu ora 19.00, la Teatrul Dramatic Rus de Stat „Anton Cehov”.

Aici găsiți mai multe detalii, inclusiv despre bilete.

Sursă: afisha.md

Concertul „Corason Latino” (25 ianuarie)

Pentru prima dată în istorie, în Moldova va evolua artistul din Columbia Danny Mazo. Din programul concertului nu lipsesc dansurile în ritmuri spaniole cu Natalia Duminica și piesele muzicianului Pepe din România.

Concertul se va desfășura joi, 25 ianuarie, începând cu ora 19.00, la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Aici găsiți mai multe detalii, inclusiv despre bilete.

Sursă: afisha.md

Spectacolul „Călătorie în Ixtlan” (26 ianuarie)

O studentă la antropologie, aflat în căutare de informații despre plantele medicinale, întâlnește un străin despre care se spune că ar fi un magician-vindecător și că ar deține „cunoștințe secrete”. Îi cere acestuia să o învețe ce știe despre plante. În cele din urmă, străinul acceptă, considerând-o „aleasa”. În timpul pregătirii sale, fata întâlnește lucruri pe care nu și le-ar fi putut imagina până atunci: orori înfiorătoare, frici, slăbiciuni și amintiri care nu-i dau pace. Dar tocmai acestea o ajută să descopere noi fațete ale ei și să vadă lumea altfel. Toate acestea, însă, sunt doar începutul călătoriei pentru a deveni o adevărată războinică a spiritului și a merge mai departe, la Ixtlan.

Piesa „Călătorie spre Ixtlan”, bazată pe cărțile scriitorului, filosofului și misticului Carlos Castaneda, este o abordare scenică neobișnuită într-o atmosferă metafizică, în noul gen de trip-dramă.

Spectacolul va fi jucat vineri, 26 ianuarie, începând cu ora 19.00, la Teatrul Dramatic Rus de Stat „Anton Cehov”.

Aici găsiți mai multe detalii, inclusiv despre bilete.

Sursă: afisha.md

Spectacolul coregrafic „Sunt femeie” (26 ianuarie)

Gândurile, sentimentele și experiențele femeilor vor fi arătate coregrafic, dezvăluind versatilitatea unei femei și manifestările acesteia. Spectacolul vă va cufunda în lumea esteticii, plasticității corpului și a sentimentelor, va schimba percepția obișnuinței și va da emoții fiecărui invitat al serii.

Spectacolul se va desfășura vineri, 26 ianuarie, începând cu ora 19.00, la Teatrul Național „Mihai Eminescu”.

Aici găsiți mai multe detalii, inclusiv despre bilete.

Sursă: afisha.md

Concertul lui The Limba (26 ianuarie)

În premieră, artistul „The Limba”, care a cucerit inimile cu piesele lui X.O., SmoothieCoco L’eauBoss, Taxi DriverFamous și Money, va susține un concert la Chișinău.

Concertul va începe la ora 22.00 și se va desfășura în incinta Eros Club.

Aici găsiți mai multe detalii, inclusiv despre bilete.

Sursă: afisha.md

Concertul lui The Motans (27 ianuarie)

Unul dintre cei mai îndrăgiți artiști originari din Moldova, The Motans, revine cu un eveniment solo la Chișinău. Cu peste 700 de milioane de stream-uri pe toate platformele, sute de concerte și trei albume lansate, The Motans este unul dintre cei mai de succes artiști din România și Moldova. Piesele sale sunt printre cele mai îndrăgite și ascultate de fanii vorbitori de limba română de pretutindeni, motiv pentru care de la apariția sa a ajuns în topurile celor mai ascultați artiști aproape cu fiecare lansare.

Concertul se va desfășura sâmbătă, 27 ianuarie, începând cu ora 19.00, la Palatul Național „Nicolae Sulac”.

Aici găsiți mai multe detalii, inclusiv despre bilete.

Sursă: afisha.md

Spectacolul „Înfricoșător misterul lui Gogol” (27 ianuarie)

Cel mai greu lucru în viață este să reziști tentației. Dar oare pocăința îl salvează întotdeauna pe om de pedeapsa cerească? Ce se întâmplă când credința în Dumnezeu nu este suficient de puternică, iar vrăjitoarea care a venit la tine în noapte, prea ispititoare? Cea mai mistică poveste, despre cele mai profunde și întunecate colțuri ale sufletului uman, va fi prezentată de către teatrul ucrainean modern „Premiera”.

Spectacolul va fi jucat începând cu ora 19.00, la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Aici găsiți mai multe detalii, inclusiv despre bilete.

Sursă: afisha.md

Concertul lui Nino Katamadze (28 ianuarie)

Nino Katamadze este prima voce a Georgiei, o cântăreață de renume mondial ale cărei spectacole adună mereu sala plină. Opera lui Nino este un amestec unic de voce, muzică și plasticitate, un amestec de jazz și blues, rock, psihedelic și world music.

Nino cântă în georgiană, dar limba ei principală este muzica. Este ca și cum ți-ar citi gândurile și ți-ar răspunde în propria ei limbă.

Concertul va avea loc duminică, 28 ianuarie, începând cu ora 19.00, la Palatul Național „Nicolae Sulac”.

Aici găsiți mai multe detalii, inclusiv despre bilete.

Sursă: afisha.md

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului Săptămâna trecută, Parlamentul a fost gazda mai multor grupuri de elevi cu vârsta cuprinsă...

Evenimentele Zilei de 7 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 7 iulie în Istorie  7 iulie este a 188-a zi a calendarului gregorian și a 189-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.