Summit UE-China prin videoconferinţă de pe 14 septembrie

Publicat:

Cancelarul german Angela Merkel va purta discuţii luni cu preşedintele chinez Xi Jinping în cadrul convorbirilor la nivel înalt între Beijing şi Uniunea Europeană, relatează dpa, scrie agerpres.

Din partea Uniunii Europene (UE) la videoconferinţă vor participa preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen şi preşedintele Consiliului European Charles Michel, a anunţat miercuri cel din urmă.


Citește și : Bruxelles-ul vrea o reuniune de urgență cu Londra pe tema Brexitului

“Liderii vor discuta relaţiile UE-China, inclusiv schimbarea climatică, chestiuni economice şi comerciale”, potrivit unui comunicat al Consiliului UE, precum şi alte afaceri internaţionale şi alte “probleme care provoacă preocupare”.

Angela Merkel reprezintă Germania, care asigură în prezent preşedinţia prin rotaţie a Consiliului UE.

Beijingul şi Bruxellesul sunt în dezacord în mai multe chestiuni, de la preocupările privind respectarea drepturilor omului până la mediu.

De exemplu, UE a criticat dur legea privind securitatea naţională din Hong Kong, adoptată de parlamentarii chinezi în iunie şi care stabileşte noi pedepse aspre pentru infracţiuni precum subversiune, secesionism şi complicitate cu străinii în acest teritoriu.

Însă UE acordă pe de altă parte şi o mare importanţă relaţiei economice cu China, crucială pentru ambele părţi.

Vezi și : Peste 18.000 de ruși au fost răpuși de coronavirus

Comisia Europeană a negociat un acord de investiţii cu Beijingul timp de peste şase ani, dar recent a acuzat China că de fapt nu doreşte să ajungă la un compromis.

Convorbirile de luni sunt o continuare a summitului prin videoconferinţă din iunie, când UE a adoptat un ton mai ridicat, notează dpa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.