Summitul G7 Environment a început în oraşul francez Metz

Publicat:

O reuniune a miniştrilor Mediului din ţările membre G7 a început duminică în oraşul francez Metz, cu scopul de a promova o serie de acţiuni concrete şi pentru a adopta o cartă a biodiversităţii, cu o zi înainte de publicarea unui raport îngrijorător despre starea naturii de pe Terra, informează AFP, potrivit Agerpres.

Pe lângă ţările din G7 (Franţa, Canada, Germania, Statele Unite, Italia, Japonia şi Marea Britanie), la acest summit sunt prezente delegaţii din Mexic, Chile (care va găzdui COP25 pentru climă la sfârşitul anului 2019), Niger, Gabon, Egipt, India, Indonezia, Insulele Fiji, Norvegia şi UE.


Citește și : Volodimir Zelenski, despre obținerea cetățeniei ruse: Căutăm un răspuns la decizia lui Vladimir Putin

“Bazându-ne pe cercetări ştiinţifice, ne vom pune de acord pentru a găsi cele mai bune metode de creştere a locului acordat biodiversităţii pe scena internaţională şi pentru a ajunge la un rezultat ambiţios la COP15” pentru biodiversitate, ce va avea loc în China la sfârşitul anului 2020, a promis ministrul francez pentru Tranziţie ecologică, Francois de Rugy, în debutul summitului.

În programul celor două zile de discuţii se află examinarea iniţiativelor concrete ce vizează lupta împotriva inegalităţii, despăduririle, deşeurile plastice şi protejarea recifelor de corali, dar şi adoptarea unei cărţi a biodiversităţii. Tematici legate de climă, finanţarea acţiunilor în favoarea biodiversităţii şi alertele ştiinţifice vor fi, de asemenea, abordate.

“Sper că vom putea să demonstrăm luni seară (…) un angajament colectiv pentru o acţiune hotărâtă şi concretă”, a adăugat ministrul Francois de Rugy.

Această reuniune se va încheia luni după-amiază, când va fi dată publicităţii, la Paris, versiunea finală a unui vast raport despre situaţia mondială a ecosistemelor. Constatările oamenilor de ştiinţă sunt deosebit de îngrijorătoare, întrucât distrugerea naturii este considerată o ameninţare la fel de mare pentru viitorul omenirii ca modificările climatice.

Sâmbătă, mai multe mii de persoane, printre care mulţi reprezentanţi ai “vestelor galbene”, au participat la un “marş mondial pentru justiţie ecologică şi socială”, răspunzând unui apel lansat de 40 de asociaţii de mediu şi cetăţeneşti.

Citește și : Kim Jong Un a supervizat tirurile cu mai multe rachete (KCNA)

Multe asociaţii consideră că miza este, la fel ca în cazul luptei împotriva modificărilor climatice, de a proteja biodiversitatea. Membrii G7 fac parte dintre ţările “cele mai bogate, cele mai dezvoltate, dar şi dintre cele mai poluante de pe planetă”, au reamintit reprezentanţii organizaţiei Reseau Action Climat (RAC). “Ei au, deci, responsabilitatea de a acţiona pentru a opri această criză”, au adăugat ei.

În marja summitului G7 Environment, mai multe conferinţe despre biodiversitate, modificări climatice şi tranziţie ecologică sunt propuse publicului larg la Centrul Pompidou din Metz.

Franţa asigură în 2019 preşedinţia G7, înainte ca aceasta să fie preluată de Statele Unite în 2020.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.