Surtea Supremă/SUA: Femeia care îl acuză pe judecătorul Brett Kavanaugh de agresiune sexuală este gata să depună mărturie

Publicat:

Femeia care îl acuză pe candidatul lui Donald Trump pentru un post de judecător la Curtea Supremă că a agresat-o sexual a făcut cunoscut luni că este gata să depună mărturie, în timp ce Casa Albă s-a declarat în favoarea audierii ei, relatează AFP, conform agerpres.

Christine Blasey Ford (51 de ani), cadru universitar, l-a acuzat pe judecătorul Brett Kavanaugh (53 de ani) că a agresat-o sexual în anii ’80, în timp ce acesta, şcolarizat la un liceu din apropiere de Washington, era ”complet beat”. Magistratul contestă categoric aceste acuzaţii.


Citește și : Cancelarul german Angela Merkel îl va concedia pe şeful serviciilor secrete (presă)

După 35 de ani de tăcere, profesoara de psihologie este gata să vină cu variata sa privind faptele în faţa parlamentarilor însărcinaţi cu confirmarea numirii lui Brett Kavanaugh, a anunţat luni la CNN avocata sa, Debra Kasz.

Întrebată dacă Christine Blasey este gata să depună public mărturie în faţa Comisiei pentru justiţie, dna Kasz a răspuns ‘da’. Dar clienta sa nu a fost încă solicitată de către senatori, a precizat ea.

”Această femeie nu trebuie să fie nici insultată, nici ignorată”, a reacţionat imediat la canalul Fox consiliera Casei Albe Kellyanne Conway.

”A permite acestei femei să depună mărturie sub jurământ şi a permite judecătorului Kavanaugh să fie audiat sub jurământ în legătură cu aceste acuzaţii specifice n-ar face decât să se adauge unui munte de documente pe care aleşii le vor lua în calcul pentru a decide dacă să confirme sau nu numirea lui”, a adăugat dna Conway.

La rândul său, Kavanaugh a contestat încă o dată în mod categoric luni acuzaţiile la adresa sa şi a dat asigurări că este gata să se exprime în faţa Senatului pentru a-şi apăra onoarea.

”Sunt gata să mă exprim în faţa Comisiei pentru justiţie a Senatului (…) pentru a respinge aceste acuzaţii privind presupusele fapte ce datează de acum 36 de ani şi să-mi apăr integritatea”, a indicat magistratul conservator într-un scurt comunicat transmis de către Casa Albă.

Citește și : Episcopii catolici europeni deplâng lipsa evidentă de solidaritate faţă de problema migranţilor

Senatul, unde republicanii sunt majoritari (51-49), are ultimul cuvânt în ce priveşte candidaţii desemnaţi de către preşedintele american pentru un post de judecător, pe viaţă, la Curtea Supremă, instanţă crucială în SUA, deoarece ea tranşează principalele probleme ale societăţii, precum portul de armă sau dreptul la avort.

Democraţii au fost de la început împotriva venirii lui Kavanaugh la Curtea Supremă, deoarece se tem că el va acţiona ani de zile în tabăra conservatorilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.