Sute de deţinători de paşapoarte străine, în aşteptare la terminalul Rafah în Fâşia Gaza pentru noi evacuări

Publicat:

Sute de persoane, deţinătoare de paşapoarte străine, aşteptau marţi în terminalul de la Rafah, în Fâşia Gaza, să fie evacuate spre Egipt din enclava palestiniană bombardată fără întrerupere de armata israeliană, relatează AFP.

‘Postul de frontieră de la Rafah a fost deschis în această dimineaţă şi sunt în curs dispoziţii pentru plecări’, a confirmat pentru AFP Wael Abou Omer, un purtător de cuvânt al administraţiei din partea palestiniană a terminalului.


Citeşte şi: Vladimir Voronin ar fi fost internat în spital – Stiripesurse.md

Dacă trecerile urmau să aibă loc la începutul după-amiezii, în partea egipteană au fost observate primele sosiri, mai ales a unei femei palestiniene rănite transferate cu targa înr-o ambulanţă egipteană.

Purtătorul de cuvânt de la Rafah a menţionat o listă de 500 de persoane autorizate să intre în Egipt marţi.

În faţa terminalului, Farid Nawasra, un tată de familie deţinător al unui paşaport rus, a povestit că a aşteptat multe zile să fie înscris pe această listă.

‘Copiii mei au văzut lucruri oribile, am suferit mult (…) şi sperăm astăzi că ni se va permite să trecem’, a spus el pentru AFP.

Pentru Myrian Abu Chaaban, posesoare de paşaport român, faptul că a ajuns până la terminal este o uşurare. ‘Sunt fericită că am reuşit să ajungem la frontieră, pentru că drumul a fost atât de agitat până aici’, a spus ea.

Timp de trei zile săptămâna trecută, de miercuri până vineri, au fost lăsaţi să iasă prin terminal zeci de răniţi palestinieni şi sute de deţinători de paşapoarte străine.

După o închidere de două zile, plecările s-au reluat la Rafah luni.

‘Ieri, luni, au sosit 96 de camioane cu ajutoare umanitare’, iar ’19 răniţi, un bolnav şi în jur de 200 de persoane de naţionalitate străină au plecat’, a precizat pentru AFP acelaşi purtător de cuvânt.

Citeşte şi: Ce se mai aude despre televiziunile suspendate ale lui Șor și Plahotniuc

Imagini prin satelit arată distrugeri la postul de frontieră de la Erez, principalul punct de trecere între nordul Fâşiei Gaza şi sudul Israelului, închis din 7 octombrie.

Cu titlu excepţional, postul de trecere de la Karem Abou Salem (Kerem Shalom, de partea israeliană) a fost deschis vineri pentru a lăsa să intre în Gaza valuri de lucrători palestinieni, care fuseseră deţinuţi în Israel de la începutul războiului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

România are doi vicepreședinți în Parlamentul European

România are doi vicepreședinți în Parlamentul European Plenul Parlamentului European a votat, marți, doi români în funcții de vicepreședinte. Din partea grupului social-democrat, Victor Negrescu a...

Ucraina lucrează la constituirea de noi brigăzi pentru a face rotaţii ale trupelor pe front

Ucraina lucrează la constituirea de noi brigăzi pentru a face rotaţii ale trupelor pe front Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a întâlnit marţi cu comandamentul armatei...

Canicula riscă să compromită recolta de floarea-soarelui și cea de porumb din nordul țării

Canicula riscă să compromită recolta de floarea-soarelui și cea de porumb din nordul țării Temperaturile de foc riscă să compromită recolta de floarea-soarelui și cea...

Rusia anunţă o recompensă de 170.000 de dolari pentru primul F-16 doborât în Ucraina

Rusia anunţă o recompensă de 170.000 de dolari pentru primul F-16 doborât în Ucraina Rusia a anunţat marţi o recompensă financiară de 15 milioane de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.