Sute de poliţişti evacuează tabără protestatarilor propalestinieni de la UCLA

Publicat:

Sute de poliţişti evacuează tabără protestatarilor propalestinieni de la UCLA

Sute de poliţişti cu căşti şi-au făcut loc joi dimineaţa în piaţa centrală a Universităţii din California, din Los Angeles, în încercarea de a dispersa o tabără a protestatarilor propalestinieni atacată în noaptea precedentă de susţinătorii proisraelieni, informează Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit AFP, care citează CNN, poliţia a început să înlăture baricadele studenţilor propalestinieni din Los Angeles.


Citeşte şi: SUA acuză Rusia că a folosit un agent chimic în Ucraina – Stiripesurse.md

Acţiunea poliţiei la UCLA marchează cea mai recentă confruntare pe fondul tensiunilor în creştere în campusurile universitare din SUA, unde protestele împotriva felului în care Israelul gestionează războiul din Gaza au dus la ciocniri între studenţi şi forţele de ordine.

Sute de poliţişti evacuează tabără protestatarilor propalestinieni de la UCLA

Începând de miercuri seară, agenţi în echipament tactic au început să se adune în campusul UCLA adiacent unui complex de corturi ocupat de mulţimi de demonstranţi, potrivit imaginilor transmise de la faţa locului.

Postul de televiziune local KABC-TV a estimat că între 300 şi 500 de persoane se aflau în interiorul taberei, iar alţi circa 2.000 sunt adunaţi dincolo de baricade.

Dar poliţia comasată în zonă a stat ore în şir la periferia corturilor, înainte de a începe în cele din urmă să-şi croiască drum în tabără în jurul orei 3:15 a.m. PDT (10:15 GMT) pentru a aresta ocupanţii care refuzau să plece. Raidul a fost condus de o echipă de ofiţeri din California Highway Patrol dotaţi cu scuturi şi bastoane.

Sute de poliţişti evacuează tabără protestatarilor propalestinieni de la UCLA

Demonstranţii, unii purtând scuturi improvizate şi umbrele, au încercat să blocheze înaintarea poliţiştilor prin simpla forţă a numărului lor, în timp ce strigau “împingeţi-i înapoi” şi încercau să-i orbească pe poliţişti cu flash-urile lanternelor.

Unii protestatari au fost văzuţi purtând pălării cu întăritură, ochelari de protecţie şi măşti respiratorii în aşteptarea asediului, la o zi după ce universitatea a declarat tabăra ilegală.

Înainte de asalt, poliţia i-a îndemnat pe demonstranţi, în anunţuri repetate prin difuzoare, să elibereze zona de protest, o piaţă de dimensiunea unui teren de fotbal.

UCLA a anulat toate cursurile de miercuri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Cântăreţul croat Baby Lasagna îşi donează recompensa primită după Eurovision clinicilor de oncologie

VIDEO - Cântăreţul croat Baby Lasagna îşi donează recompensa primită după Eurovision clinicilor de oncologie Reprezentantul Croaţiei la ediţia din acest an a concursului muzical...

O sabie dăruită de Napoleon mareşalului Joachim Murat ar putea fi vândută la licitaţie cu aproape 1 milion de euro

O sabie dăruită de Napoleon mareşalului Joachim Murat ar putea fi vândută la licitaţie cu aproape 1 milion de euro O sabie de război cu...

Vaccinarea împotriva HPV oprește 90% din cazurile de cancer de col uterin

Vaccinarea împotriva HPV oprește 90% din cazurile de cancer de col uterin Imunizarea adolescenților cu vaccinul împotriva HPV reduce cu 90% cazurile de cancer de...

Will Ferrell şi Ramy Youssef pregătesc o nouă miniserie de comedie pentru Netflix

Will Ferrell şi Ramy Youssef pregătesc o nouă miniserie de comedie pentru Netflix Will Ferrell şi Ramy Youssef colaborează la o nouă miniserie de comedie...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.