Sute de primari francezi nu văd cu ochi buni ridicarea restricţiilor

Publicat:

Guvernul francez se confrunta luni cu probleme şi critici tot mai accentuate pentru planul său de a aplica, din 11 mai, o ieşire progresivă din izolarea impusă din cauza epidemiei de COVID-19, transmite dpa, potrivit agerpres.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, şi alţi peste 300 de primari din regiunea Ile-de-France, din jurul capitalei, au cerut guvernului să amâne redeschiderea şcolilor planificată pentru 11 mai.


Citeşte şi: Trump este optimist: ‘Vom avea un vaccin până la sfârşitul acestui an’

Şcolile franceze sunt închise de la jumătatea lunii martie. Ministrul educaţiei francez, Jean-Michel Blanquer, afirmă că 4% dintre copii au pierdut contactul cu profesorii lor, iar mulţi alţii au rămas în urmă cu studiile.

Calendarul redeschiderii şcolilor este “în cea mai mare parte în comunele noastre inaplicabil şi nerealist”, afirmă primarii într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Emmanuel Macron şi publicată de ziarul La Tribune.

Primarii afirmă că nu au timp să pregătească redeschiderea unităţilor şcolare potrivit planurilor guvernului şi logistica necesară procurării de măşti pentru profesori şi pentru elevii din licee.

Permiţând părinţilor să decidă dacă copiii lor vor reveni la şcoala, aceasta ar putea sabota eforturile depuse pentru a compensa impactul închiderii şcolilor asupra elevilor mai vulnerabili, susţin primarii.

Operatorii din transportul public şi-au exprimat de asemenea rezervele în legătură cu planul guvernului privind ieşirea din izolare.

Citeşte şi: Jair Bolsonaro îi îndeamnă pe brazilieni să NU respecte măsurile de izolare

Publicaţia Le Parisien a indicat că principalii operatorii ai transportului public au avertizat guvernul că nu vor fi în măsură să asigure distanţa fizică recomandată între pasageri din 11 mai.

Premierul Edouard Philippe urmează să prezinte planul de ieşire din izolare Senatului, dominat de opoziţie, în cursul zilei de luni.

Franţa este una dintre ţările europene cele mai afectate de COVID-19, cu circa 25.000 de decese înregistrate până duminică.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

După Moscova, Viktor Orban face o vizită surpriză la Beijing

După Moscova, Viktor Orban face o vizită surpriză la Beijing Premierul Ungariei, Viktor Orban, un apropiat al Kremlinului, a sosit luni în China pentru a...

Premierul francez şi-a anunţat demisia

Premierul francez şi-a anunţat demisia Premierul francez, Gabriel Attal, a anunţat duminică seara că îşi va prezenta demisia preşedintelui Emmanuel Macron luni dimineaţă, după alegerile...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.