Szijjarto: ‘Securitatea europeană începe din Asia Centrală’

Publicat:

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, aflat vineri la o conferinţă în capitala Tadjikistanului, Duşanbe, a afirmat că Ungaria doreşte ca Uniunea Europeană să-şi sporească sprijinul faţă de statele din Asia Centrală pentru ca ele să poată să-şi apere graniţele şi să nu devină ţări de tranzit pentru migranţii din Afganistan către Europa, relatează agenţia MTI, potrivit agerpres.

”Securitatea europeană începe din Asia Centrală”, a declarat Szijjarto prin telefon agenţiei ungare de presă. Migraţia din Afganistan se îndreaptă în principal către Europa, a adăugat el.


Citeşte şi: Opoziţia din Venezuela cere un absenteism în masă la alegerile prezidenţiale

Cooperarea cu Asia Centrală este deosebit de importantă, deoarece ea reprezintă instrumentul în prevenirea valului de migraţie din Afganistan către Europa, a estimat ministrul ungar, care participă la Duşanbe la o conferinţă privind acţiunea împotriva terorismului şi a ideologiilor extremiste, organizată de către ONU, UE şi OSCE.

În opinia şefului diplomaţiei ungare, schimbul de informaţii dintre Europa şi Asia Centrală ar trebui intensificat, în scopul identificării teroriştilor şi a suspecţilor de terorism.

Citeşte şi: Cutremur în Africa de Sud. 13 mineri au rămas captivi în subteran

Riscurile pentru securitatea din Europa au atins recent un punct culminant în ultimele decenii şi un alt val al migraţiei ar trebui evitat cu orice preţ, a afirmat Szijjarto.

Potrivit declaraţiilor ministrului ungar, Pakistanul a luat de asemenea măsuri pentru scoaterea din ţară a migranţilor afgani ilegali.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.