Taifunul Chanthu a devastat o insulă sud-coreeană şi acum ameninţă Japonia

Publicat:

Taifunul Chanthu a provocat vineri inundaţii şi a afectat locuinţe, puncte rutiere şi terenuri agricole în insula sud-coreeană Jeju; nu a fost raportată nicio persoană rănită de ploile torenţiale şi de vânturile puternice ce însoţesc fenomenul meteo care se îndreaptă spre Japonia, relatează EFE, potrivit agerpres.

Chanthu, cel de-al 14-lea taifun al acestui sezon din Pacific, a lovit insula vineri la ora locală 7:00 cu vânturi de peste 60 de km/h în dreptul oraşului Seogwipo şi s-a îndreptat apoi spre insula japoneză Kyushu, unde este aşteptat în cursul acestei zilei.


Citeşte şi: Ucraina, vecina României, se prăbușește din cauza politicii dezastruoase a președintelui Zelensky! – Black News

Ciclonul tropical se deplasează spre nord-est cu 20 de kilometri pe oră însoţit de ploi torenţiale, care au căzut în zonele muntoase ale insulei Jeju, înainte de se îndrepta spre arhipelagul nipon.

Chanthu a doborât copaci şi stâlpi de electricitate, câteva semafoare şi schele, şi a inundat terenuri agricole, mai multe drumuri şi parterul locuinţelor, provocând pagube materiale şi infrastructurii rutiere, fără să fi fost semnalat niciun rănit, potrivit agenţiei locale Yonhap.

Intemperiile au obligat autorităţile să suspende 23 de zboruri dinspre sau spre insula Jeju, precum şi 29 de linii de feribot care fac legătura cu insula.

Agenţia meteo sud-coreeană a avertizat că ploile torenţiale vor continua pe parcursul zilei de vineri şi a emis avertismente de inundaţii pentru localitatea Busan (sud-estul insulei) şi provinciile Jeollanam-do şi Gyeongsang.

Citeşte şi:Franţa ANULEAZĂ o gală la Washington, după ce a pierdut ‘contractul secolului’ – Black News

În unele localităţi din sud-vest, precum Yeosu şi Suncheon, aproximativ 200 de persoane au fost temporar evacuate ca urmare a riscului alunecărilor de teren.

Autorităţile japoneze urmăresc cu atenţie itinerariul taifunului, care, dacă îşi continuă direcţia actuală, se prevede să atingă uscatul în dreptul insulei Kyushu (sud-vest) şi să traverseze arhipelagul nipon în acest sfârşit de săptămână, când va pierde din putere şi va deveni furtună tropicală.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria ‘cel mai bun lungmetraj internaţional’

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria 'cel mai bun lungmetraj internaţional' Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa a decis să modifice...

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale Ancheta demarată de China asupra coniacului european este o reacţie la...

VIDEO – Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India

VIDEO - Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India Justin Bieber a oferit un spectacol incendiar la nunta anului, care are loc în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.