Taiwanul cumpără 700.000 de pastile anti-COVID

Publicat:

Taiwanul a comandat 700.000 de unităţi de Paxlovid, pastila anti-COVID-19 de la Pfizer Inc, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, pe fondul unei creşteri constante a numărului de cazuri, informează Reuters, potrivit agerpres.

Taiwanul a ţinut până acum pandemia sub control datorită unor măsuri de control stricte şi timpurii, însă numărul zilnic de contaminări cu coronavirus a crescut în ultimele săptămâni, cu 439 de cazuri noi raportate luni, a doua cea mai mare creştere zilnică din acest an.


Citeşte şi: Kaczynski acuză Rusia pentru tragedia aviatică de la Smolensk – Black News

Guvernul este în alertă, chiar dacă cifrele rămân comparativ scăzute, iar datele Ministerului Sănătăţii arată că 99,6% dintre cei infectaţi până acum în acest an au prezentat simptome uşoare sau au fost asimptomatici.

Ministrul Sănătăţii, Chen Shih-chung, a declarat că pastilele comandate vor fi suficiente pentru a acoperi 3% din populaţia Taiwanului, jumătate dintre acestea urmând să ajungă în al doilea trimestru al acestui an.

“Medicamentele ar putea preveni formele grave şi sunt foarte utile pentru prevenirea generală a pandemiei”, a declarat Chen reporterilor.

De la începutul acestui an, Taiwanul a raportat 3.976 de cazuri interne şi doar două decese.

Citeşte şi: Emmanuel Macron este favorit în turul al doilea al prezidenţialelor din Franţa – Black News

Taiwanul a menţinut obligativitatea purtării măştilor şi aproape 80% din populaţie a fost vaccinată cu două doze, în timp ce peste 50% a primit şi doza booster.

Guvernul va relaxa treptat regulile de carantină pentru toate sosirile pe insulă, însă majoritatea străinilor, în afară de rezidenţi, nu au încă voie să intre în Taiwan.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE Roboți, podea interactivă, imprimantă și stilouri 3D. De aceste tehnologii beneficiază...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.