Talibanii le-au interzis femeilor afgane să vorbească sau să cânte în public

Publicat:

Talibanii le-au interzis femeilor afgane să vorbească sau să cânte în public

Talibanii au impus noi restricții drastice asupra femeilor afgane, interzicându-le nu doar să-și arate fețele în public, ci și să vorbească, să cânte sau să citească cu voce tare. Măsurile au stârnit critici internaționale, dar regimul taliban continuă să le aplice.

Femeile afgane continuă să fie supuse unor restricții severe, în ciuda avertismentelor internaționale, potrivit stiripesurse.


Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Pe 21 august 2024, talibanii au promulgat noi legi care le interzic femeilor nu doar să-și arate fețele în public, ci și să vorbească, să cânte sau să citească cu voce tare.

Măsurile sunt prezentate de regimul taliban ca fiind necesare pentru „promovarea virtuții și prevenirea viciului”, potrivit AFP.

Noua legislație a fost criticată dur de organizațiile internaționale, inclusiv de ONU și Uniunea Europeană, care au condamnat înăsprirea măsurilor.

Reacțiile internaționale au fost variate, dar deocamdată nu s-au materializat în acțiuni concrete care să influențeze regimul taliban.

În același timp, talibanii au respins criticile internaționale, considerându-le a fi o „aroganță” din partea Occidentului.

Citește și: Iohannis, întrebat ce va face din decembrie: ‘Nu cred că este relevantă persoana mea după încheierea mandatului’

În ciuda izolării internaționale, regimul taliban continuă să promoveze legi care restrâng sever drepturile fundamentale ale femeilor.

Această situație a generat mai multe acțiuni de activism în rândul femeilor afgane, care încearcă să își facă vocile auzite prin diverse forme de protest online, sub hashtag-ul #LetUsExist.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a recepționat încă trei cereri de înregistrare în calitate de participant la referendum

CEC a recepționat încă trei cereri de înregistrare în calitate de participant la referendum Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au recepționat astăzi încă trei cereri...

Moldova Security Platform V: Rolul UE și al OSCE, discutat la conferința internațională de la Chișinău

Rolul UE și al OSCE, discutat la conferința internațională de la Chișinău Astăzi, la Chișinău, are loc ediția a V-a a conferinței internaționale MOLDOVA SECURITY...

Prognoza meteo: Vremea devine instabilă și va ploua

Prognoza meteo: Vremea devine instabilă și va ploua Meteorologii anunță că vremea devine instabilă în următoarele 24 de ore. Ziua va fi posomorâtă și izolat...

Naționala de fotbal pe plajă a Moldovei a bătut reprezentativa Franței cu 4-3

Naționala de fotbal pe plajă a Moldovei a bătut reprezentativa Franței cu 4-3 Naționala de fotbal pe plajă a Moldovei a învins în prelungiri reprezentativa...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.