Țara arde și baba se piaptănă! În plină criză economică și politică, Maduro vrea să promoveze turismul în Venezuela

Publicat:

Ajutorul umanitar, despre care forţele antichaviste afirmă că Venezuela are nevoie, a început să sosească luni la Caracas, în timp ce preşedintele Nicolás Maduro, care neagă existenţa unei crize umanitare, profită de atenţia internaţională pentru lansarea unui plan de promovare turistică a ţării, informează marţi EFE, potrivit agerpres.

Într-o postare pe Twitter, preşedintele Parlamentului, Juan Guaidó, informează despre livrarea primei tranşe de ajutoare umanitare către Asociaţia Centrelor de Sănătate (AVESOC), care constă în 85 de mii de suplimente, ce reprezintă 1.700.000 de raţii nutriţionale pentru copii şi 4.500 de suplimente pentru femeile însărcinate. Acest prim ajutor reprezintă 20 de porţii pentru fiecare beneficiar şi corespunde primei faze, care vizează populaţia cea mai vulnerabilă.


Citește și: Incendiu devastator într-un hotel din India. Cel puțin 17 oameni au murit! – FOTO/VIDEO

Într-un comunicat de presă dat ulterior publicităţii, Guaidó, care s-a autoproclamat preşedinte al ţării în luna ianuarie, a precizat că s-au depus eforturi importante pentru ca acest prim lot să ajungă la Caracas, fără a menţiona însă cum a ajuns în ţară. “Este o primă etapă, ştim că nu este suficient, de aceea insistăm că ajutoarele umanitare trebuie să pătrundă în Venezuela şi să se deschidă coridorul pentru a putea ca acestea să ajungă la cele 200.000-300.000 de venezueleni care riscă astăzi să moară”, se precizează în comunicat.

Ajutoare umanitare au sosit săptămâna trecută în oraşul columbian Cúcuta, dar guvernul de la Caracas refuză să primească aceste donaţii, deoarece le consideră un “dar putred” care are “otravă umilinţei”. Potrivit informaţiilor furnizate de ediţia digitală a ziarului venezuelean El Nacional, aceste ajutoare erau în Caracas din decembrie anul trecut şi nu fac parte din donaţiile strânse în Cúcuta.

Tot luni, partidul preşedintelui Maduro, PSUV, a acuzat guvernul columbian că face afaceri cu ajutoarele pentru ca oamenii de afaceri şi întreprinzătorii săi să îşi consolideze poziţia, conform afirmaţiilor purtătorului de cuvânt al partidului, Freddy Bernal. Bernal a mai declarat că ajutorul provenit din SUA constituie o “fraudă sanitară” şi că nu a fost supus controalelor. El a invocat o presupusă informaţie apărută în ziarul columbian La Opinión, care a circulat pe reţelele de socializare, conform căreia cel puţin 14 persoane s-au intoxicat după ce au mâncat alimente provenite din SUA, şi a afirmat despre aceste alimente că sunt “deshidratate”. Ziarul columbian a negat că ar fi difuzat aceste informaţii.

La rândul său, preşedintele Maduro a declarat luni că va profita de atenţia pe care Venezuela o generează în mass-media internaţională pentru a lansa un proiect de promovare turistică, prin care aspiră să transforme Venezuela într-o destinaţie turistică importantă.

Citește și: Ungaria își vinde toată flota de avioane MiG-29

“Este timpul ca strategia brandului de ţară să dezvăluie adevărul despre Venezuela, frumuseţea Venezuelei şi ca toţi cei care doresc să vină să se bucure paşnic de acest pământ”, a declarat preşedintele Maduro la ceremonia de lansare, desfăşurată într-un hotel din Caracas, în prezenţa mai multor oameni de afaceri.

Maduro a declarat că prezenţa în Venezuela a unui număr ridicat de corespondenţi ai presei străine precum şi a agenţiilor internaţionale de ştiri reprezintă o bună ocazie de promovare a acestei iniţiative. El a spus că întreaga presă mondială dedică pagini întregi crizei din Venezuela. “Venezuela trezeşte un interes şi o pasiune unică în acest moment istoric al secolului XXI”, a adăugat el.

Tensiunea politică a crescut luna trecută în Venezuela, când a început al doilea mandat al lui Maduro, căruia multe state nu îi recunosc legitimitatea. Între timp, comandantul operaţional strategic al forţelor armate, Remigio Ceballos, a asigurat că Maduro se bucură de sprijinul altor ţări pe care le consideră “aliaţi importanţi”. “Avem peste 180 de state care susţin Venezuela pe plan internaţional, mai ales la momentul actual”, a declarat amiralul pentru postul de televiziune de stat VTV, întrebat despre cele 50 de ţări care nu recunosc al doilea mandat al preşedintelui Maduro.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop săptămânal, 7-13 octombrie 2024

Horoscop săptămânal, 7-13 octombrie 2024 Soarele din Balanță face inconjuncție cu Saturn din Pești. Venus din Scorpion face trigon cu Marte din Rac. Totodată, Mercur...

Premiul Nobel pentru Pace ar putea fi anulat din cauza conflictelor globale

Premiul Nobel pentru Pace ar putea fi anulat din cauza conflictelor globale În timp ce violența și instabilitatea cresc în întreaga lume, un expert a...

Atacurile din Liban amenință două situri de patrimoniu UNESCO

Atacurile din Liban amenință două situri de patrimoniu UNESCO Orașul antic Baalbek din Valea libaneză Bekaa, care adăpostește două temple romane desemnate ca situri ale...

Coreea de Nord furnizează Rusiei aproximativ trei milioane de obuze pe an

Coreea de Nord furnizează Rusiei aproximativ trei milioane de obuze pe an Potrivit informațiilor occidentale, jumătate din proiectilele folosite de Rusia - aproximativ trei milioane...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.