Ţara noastră preia conducerea Consiliului Global al Turismului Medical

Publicat:

Ţara noastră preia conducerea Consiliului Global al Turismului Medical

Asociația de Turism Medical din Moldova (ATMM) a devenit pentru prima dată președinta Consiliului Global al Turismului Medical. În această calitate, Asociația și-a propus să transforme R. Moldova, în următorii doi ani, într-o destinație de top pentru turiștii medicali din întreaga lume.

R. Moldova oferă astăzi servicii medicale pentru străini în domeniul dentar, fertilizare in vitro, cardiologie intervențională și chirurgie plastică, transmite Europa Liberă.


Ţara noastră preia conducerea Consiliului Global al Turismului Medical

„Vrem să dezvoltăm și serviciile de dermatologie non-invazivă, chirurgie ortopedică, oftalmologie și cele balneo-sanatoriale, pentru că avem potențial, care nu a fost explorat până acum”, a declarat președinta Asociației de Turism Medical din Moldova, Natalia Ciobanu, în cadrul Forumului Global Healthcare Travel Council.

Autoritățile își doresc prin dezvoltarea turismului medical să crească numărul turiștilor și perioada aflării lor în Moldova, să atragă investiții în industria medicală, să diversifice ofertele turistice și să crească veniturile acestei ramuri.

Citeşte şi: Cum ar putea arăta viitorul Parlament European – Stiripesurse.md

De asemenea, alte obiective prioritare vor fi digitalizarea sistemului medical și crearea parcului Healthtech din orășelul Codru.

Acum doi ani, în R. Moldova a fost creată Asociația de Turism Medical, care ulterior a devenit membră a Consiliului Global al Turismului Medical și a organizat primul forum de turism medical, în care clinicile medicale din Moldova și-au făcut cunoscute ofertele medicale.

Potrivit statisticilor, circa 30% din turiștii care vizitează R. Moldova vin în scopuri medicale, fiind atrași de calitatea serviciilor, dar și de prețurile avantajoase.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta amână antrenarea sistemelor sale de AI pe informațiile utilizatorilor din Europa

Meta amână antrenarea sistemelor sale de AI pe informațiile utilizatorilor din Europa Meta amână antrenarea sistemelor sale de AI pe informațiile utilizatorilor din Europa, dar...

Maia Sandu, discurs despre pace în Elveția la Summitul dedicat Ucrainei. La ce s-a referit

Maia Sandu, discurs despre pace în Elveția la Summitul dedicat Ucrainei. La ce s-a referit Șefa statului, Maia Sandu, a ținut un discurs la Summitul...

Topul orașelor cu cea mai bună mâncare din lume. Un singur oraș european între primele 10

Topul orașelor cu cea mai bună mâncare din lume. Un singur oraș european între primele 10 Unii călători aleg un city break în funcție de...

Odobescu: România a susţinut de la început formula de pace a preşedintelui Zelenski

Odobescu: România a susţinut de la început formula de pace a preşedintelui Zelenski România a susţinut de la început formula de pace a preşedintelui Volodimir...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.