X

Târgul locurilor de muncă: Peste două mii de locuri de muncă, puse la bătaie

Târgul locurilor de muncă: Peste două mii de locuri de muncă, puse la bătaie

Peste două mii de locuri de muncă au fost puse astăzi la bătaie, la un târg, unde antreprenorii, vreo 40 la număr, au împărțit oferte mai mult sau mai puțin generoase. Atenția vizitatorilor a fost concentrată pe condițiile de muncă în marketing, servicii publice și IT. Ca de fiecare dată, la târg vin și tineri, și vârstnici.

Angajatorii spun că au oferte și pentru cei cu studii corespunzătoare, și pentru cei care sunt la început de carieră, potrivit jurnaltv.

STELA MOLODILO, șef Secție administrare personală, INSP: “În cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică avem în jur de 140 de funcții vacante. Sunt funcții vacante de ofițer și subofițer superior din domeniul ordinii și securității publice. Ne planificăm astăzi să suplinim deficitul de funcții.”

Citeşte şi : Pandemia covid-19 a scăzut speranţa de viaţă cu aproape doi ani în perioada 2019-2021

NATALIA PANTEA, șef Secretariat, Judecătoria Chișinău: “În cadrul târgului prezentăm ofertele vacante, ofertele de muncă în cadrul judecătoriei. Funcție de grefier, asistent judiciar, specialiști în domeniul evidență și documentare procesuală. Se interesează oamenii, în special fără experiență, avem așa o posibilitate pentru dânșii.”

CRISTINA NICOLAESCU, ofițer principal, Batalionul „Fulger”: “Noi suntem în căutate de subofițeri superiori, noi avem nevoie mereu de forțe tinere, persoane care chiar se află în rezervă. Cred că în jur de zece băieți și două fete s-au apropiat și s-au interesat anume în constă activitatea în cadrul activității noastre.”

ALIONA COLESNIC, reprezentant fabrică de confecții: “Populație este, lumea întreabă, au luat informația, așteptăm sunetele lor pentru ai încadra în câmpul muncii.”

Organizatorii spun că solicitările angajatorilor și potențialilor angajați sunt diverse.

Citeşte şi : Parlicov: Gazul rusesc ar putea ajunge în R.Moldova prin Turcia și prin gazoductul transbalcanic în regim revers

ALA ȘUPAC, organizator: “Avem astăzi invitați 42 de angajatori. Fiecare angajator își dorește o persoană bine instruită și specialist în domeniu. Atât din sistemul bancar, IT, vânzări. Avem și de la organele de forță.”

Târgul locurilor de muncă s-a desfășurat la inițiativa Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, unde au fost prezentate peste 2000 de posturi vacante.

Tags: angajatorimarketingmuncă
Social