Ţările de Jos ‘analizează’ o viitoare participare la Eurovision după descalificarea concurentului olandez la ediţia din 2024

Publicat:

Ţările de Jos ‘analizează’ o viitoare participare la Eurovision după descalificarea concurentului olandez la ediţia din 2024

Radiodifuzorul olandez Avrotros a declarat că o viitoare participare a sa la concursul muzical Eurovision este “în curs de analizare” după descalificarea reprezentantului din Ţările de Jos, Joost Klein, la ediţia din 2024 din Suedia, transmite vineri agenţia DPA.

Organizatorii Eurovision investighează concursul muzical şi au numit un expert independent care să analizeze evenimentele de la Malmo, care au fost învăluite în controverse, înaintea ediţiei din 2025 din Elveţia, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Ediţia din 2024 a Eurovision a fost câştigată de cântăreţul Nemo, cu melodia “The Code”.

Cântăreţul olandez Klein a fost împiedicat să participe în finală cu melodia “Europapa” de către Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (European Broadcasting Union – EBU) din cauza unui “incident” în timpul căruia ar fi adresat ameninţări verbale unei angajate din cadrul producţiei Eurovision.

“Concursul muzical Eurovision a fost creat pentru a conecta ţări şi popoare prin intermediul muzicii şi pentru a încuraja fraternitatea reciprocă. Acesta ar trebui să fie punctul de pornire pentru organizatori şi toate ţările participante”, a transmis Avrotros într-un comunicat.

“Până când Avrotros va fi sigur că vor fi făcute ajustări structurale astfel încât artiştii şi mesajul lor muzical să revină în centru, ne vom menţine participarea la concursul muzical în curs de analizare”, a precizat radiodifuzorul olandez.

Avrotros a declarat că este “încă (de părere) că descalificarea” lui Klein “a fost inutilă şi disproporţionată” după ce poliţia suedeză a deschis o anchetă în cazul acestui incident.

Poliţia locală a declarat anterior că va adresa autorităţilor locale pentru aducerea cazului în instanţă.

Avrotros a declarat că va “coopera” cu EBU, adăugând că “este necesară o investigaţie mai amplă, mai aprofundată şi cu adevărat independentă, pentru a rezolva problemele structurale”.

Radiodifuzorul a precizat că nu se referă exclusiv la evenimentele de la Malmo şi la EBU, ci şi la rolul mai extins al conducerii, la reguli şi proceduri şi la procesul de apel în “cazul unor plângeri”.

Radiodifuzorul a adăugat că există o “presiune crescută asupra artiştilor şi a delegaţiilor în perioada premergătoare şi în timpul concursului muzical”, fapt ce “ar trebui să facă obiectul unei anchete efectuate de un organism de cercetare, recunoscut şi independent”.

Radiodifuzorul naţional al Israelului, Kan, a afirmat că delegaţia sa s-a confruntat cu “o manifestare de ură fără precedent” din partea altor ţări şi participanţi, pe parcursul concursului la care cântăreaţa israeliană Eden Golan a concurat la scurt timp după înrăutăţirea situaţiei umanitare din Gaza.

De asemenea, Kan a fost criticat de concurenţi, inclusiv de artista irlandeză Bambie Thug, care şi-a exprimat în mod deschis opiniile pro-palestiniene, şi a susţinut că radiodifuzorul israelian a încălcat o regulă şi a incitat la “violenţă” împotriva Palestinei.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Bambie Thug a criticat, de asemenea, modul în care EBU a tratat plângerile sale.

EBU a declarat anterior într-un comunicat că “încearcă să îşi îmbunătăţească în mod continuu serviciile şi evenimentele”, precizând că a “solicitat unui expert independent să analizeze ESC 2024 (Concursul Muzical Eurovision 2024, n.r.) de la Malmo pentru a împărtăşi informaţii şi învăţăminte cu conducerea EBU pentru a susţine îmbunătăţirea continuă a acestui eveniment internaţional”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pantofii albaştri din piele întoarsă ai lui Elvis Presley s-ar putea vinde cu 120.000 de lire sterline la licitaţie

Pantofii albaştri din piele întoarsă ai lui Elvis Presley s-ar putea vinde cu 120.000 de lire sterline la licitaţie Pantofii albastri din piele întoarsă purtaţi...

Comisia Europeană a autorizat primul vaccin împotriva chikungunya

Comisia Europeană a autorizat primul vaccin împotriva chikungunya Comisia Europeană a autorizat vineri primul vaccin împotriva chikungunya, un virus transmis în principal de ţânţarul tigru,...

Violenţa de gen influenţează sănătatea victimelor şi momentul declanşării menopauzei (studiu)

Violenţa de gen influenţează sănătatea victimelor şi momentul declanşării menopauzei (studiu) Violenţa de gen afectează sănătatea sexuală, reproductivă şi generală a victimelor, femei care,...

După calificarea istorică în optimile de finală ale Euro 2024, un fost premier care este miliardar a promis echipei 10 milioane de dolari

După calificarea istorică în optimile de finală ale Euro 2024, un fost premier care este miliardar a promis echipei 10 milioane de dolari Naţionala...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.