Țările europene nu se înghesuie să furnizeze sisteme suplimentare de apărare antirachetă Ucrainei

Publicat:

Țările europene nu se înghesuie să furnizeze sisteme suplimentare de apărare antirachetă Ucrainei

Ucraina a avertizat de mult că are nevoie de livrări urgente de echipamente de apărare antiaeriană pentru a se proteja de rachetele rusești care vizează infrastructura energetică a țării.

Zilele acestea, președintele Volodimir Zelenski și-a intensificat cererea de furnizare de baterii Patriot de fabricație americană, susținând că partenerii occidentali ai Kievului au „închis ochii” la distrugerea celei mai mari centrale electrice din regiunea Kiev, scrie Financial Times, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

„Capitale europene au spus că nu au de gând să trimită sisteme suplimentare la Kiev, argumentând că trebuie să-și mențină propriile capacități de apărare”, relatează publicația.

Șeful diplomației europene, Josep Borrell, a spus că este „de neconceput” ca țările occidentale să nu poată furniza Ucrainei șapte sisteme Patriot suplimentare, în condițiile în care au aproximativ 100 de baterii în arsenal pe care le-ar putea aloca. Kievul face lobby pentru a primi sisteme de apărare amtiaeriană situate în Polonia, România și Spania, au declarat pentru Financial Times două persoane familiare cu negocierile.

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a confirmat că sunt în desfășurare „negocieri active” cu aliații privind achiziția a două sisteme Patriot și a unui SAMP/T. Deși Kuleba nu i-a numit acești aliați, oficiali familiarizați cu negocierile au declarat pentru FT că Ucraina este în discuții cu Polonia și Spania pentru câte o baterie Patriot, iar cu România despre sistemul franco-italian SAMP/T.

Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

În prezent, Ucraina are la dispoziție cel puțin trei baterii Patriot și o baterie SAMP/T, pe care le-a primit în 2023. Germania a furnizat Ucrainei două sisteme Patriot, iar în această săptămână a precizat că va mai furnia una.

Artileria, vehiculele blindate și sistemele de apărare antirachetă Patriot sunt cele mai necesare armatei ucrainene în războiul cu Rusia. Sistemul de apărare antiaeriană Patriot fabricat în America este cel mai bun sistem de apărare antiaerian al Ucrainei. Rachetele sale, cu o rază de acțiune de 144 km, pot doborî în mod fiabil toate rachetele rusești.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O nouă plângere pentru agresiune sexuală, depusă împotriva rapperului P. Diddy

O nouă plângere pentru agresiune sexuală, depusă împotriva rapperului P. Diddy O nouă plângere pentru agresiune sexuală a fost depusă împotriva rapperului american Sean ''Diddy''...

Numărul americanilor care consumă ‘iarbă’ îl depăşeşte pentru prima oară pe cel al băutorilor zilnici de alcool

Numărul americanilor care consumă 'iarbă' îl depăşeşte pentru prima oară pe cel al băutorilor zilnici de alcool Numărul americanilor care consumă canabis zilnic l-a depăşit,...

Președintele ceh Petr Pavel a fost rănit în timp ce conducea o motocicletă

Președintele ceh Petr Pavel a fost rănit în timp ce conducea o motocicletă Administrația Președinției Cehe a comunicat că este necesară ținerea sub observație pentru...

Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical

Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical datorită unei tehnici...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.