Tatăl lui BoJo vorbeşte despre sănătatea premierului britanic: ‘NU este încă în afara pericolului, are nevoie de odihnă!’

Publicat:

Boris Johnson nu este încă ‘în afara pericolului’ şi trebuie să-şi ‘dea timp’ pentru a-şi reveni după infecţia cu coronavirus, a declarat vineri tatăl premierului britanic, Stanley Johnson, într-un interviu la BBC, transmite AFP, potrivit agerpres.

Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, a ieşit joi seara de la terapie intensivă, unde se afla de luni. El a fost transferat într-o altă secţie a spitalului londonez St Thomas şi plasat ‘sub supraveghere atentă în timpul fazei iniţiale a vindecării sale’, a indicat purtător de cuvânt al premierului.


Citeşte şi: Un bebeluş din Filipine a murit de coronavirus

‘Trebuie să se odihnească. Din câte înţeleg, a fost transferat de la terapie intensivă într-o secţie de recuperare, dar nu cred că putem spune că este în afara pericolului’, a spus la BBC tatăl liderului conservator, fost funcţionar european.

‘Trebuie să-şi dea timp. Nu cred că poţi să ieşi din aşa ceva şi să revii direct în Downing Street şi să iei din nou frâiele fără o perioadă de readaptare’, a adăugat Stanley Johnson.

În opinia sa, boala care l-a afectat pe fiul său scoate în evidenţă gravitatea pandemiei: ‘El aproape s-a sacrificat. Noi trebuie să ne asigurăm că jucăm corect meciul acum’.

În absenţa lui Boris Johnson, cel care asigură interimatul la conducerea cabinetului este ministrul de externe, Dominic Raab.

Citeşte şi: Mai marii Europei au hotărât un plan de susţinere de 500 de miliarde de euro

Guvernul i-a avertizat joi pe britanici că, din cauza agravării epidemiei, trebuie să se pregătească pentru o prelungire a măsurilor de izolare, prevăzute în principiu pentru trei săptămâni, până luni.

Cu toate acestea, ministrul pentru locuinţe, Robert Jenrick, este criticat vineri pe prima pagină a multor ziare pentru că s-a dus să-şi viziteze părinţii, la o distanţă de 60 km, în ciuda mesajelor oficiale către britanici de a rămâne acasă.

Jenrick s-a justificat pe Twitter că le-a dus medicamente părinţilor săi şi că a respectat regulile de distanţare socială. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA Alte patru cazuri umane de gripă aviară înalt patogenă au fost confirmate în statul american...

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață – Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață - Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Un alt...

Televiziunea rusă de stat amenință cu atacarea Bucureștiului: ‘Dușmanul nostru se află în altă parte’

Televiziunea rusă de stat amenință cu atacarea Bucureștiului: 'Dușmanul nostru se află în altă parte' Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă miercuri că televiziunea rusă de...

Germania vrea să reducă la 50% cheltuielile pentru Ucraina în 2025

Germania vrea să reducă la 50% cheltuielile pentru Ucraina în 2025 Guvernul german intenționează să aprobe miercuri bugetul pentru 2025, după luni de dispute, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.