X

Tatiana Bordeianu ‘i-a dat papucii’ lui Cavcaliuc în favoarea lui Șor

Tatiana Bordeianu ‘i-a dat papucii’ lui Cavcaliuc în favoarea lui Șor

Tatiana Bordeianu, candidatul Partidului „Șansă”, afiliat fugarului Ilan Șor, la funcția de primar de Criuleni, a explicat de ce a renunțat la funcția de vicepreședinte al Partidului Acasă Construim Europa (PACE), condus de Gheorghe Cavcaliuc, și fotoliul de primar de Chișinău.

Tatiana Bordeianu a explicat pentru Newsmaker.md că a decis să renunțe la PACE după ce a participat la protestele antiguvernamentale, organizate în special începând cu sfârșitul lui 2022, de oligarhul Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „frauda bancară”.

Bordeianu: „Am rămas alături de oameni”

„Am comunicat liderului Partidului PACE despre intenția mea de a mă retrage din partid și de a renunța la cursa electorală din Chișinău. Am aderat la protestele Mișcării Naționale Pentru Popor și am rămas alături de oameni. Nu pot fi indiferentă la durerea cetățenilor. Este necesar de intervenit aici și acum. Partidul „Șansă” este un partid nou creat, partid care prin acțiunile și idealurile sale aduce bunăstare cetățenilor R. Moldova, prin fapte concrete. Am fost, sunt și voi fi mereu alături de cetățenii noștri”, a declarat Tatiana Bordeianu.

Tatiana Bordeianu ‘i-a dat papucii’ lui Cavcaliuc în favoarea lui Șor

PACE a anunțat în martie curent că o propune la funcția de primar al municipiului Chișinău pe vicepreședinta formațiunii politice, Tatiana Bordeianu. Pe 4 septembrie, însă, partidul a anunțat că îl înaintează la această funcție pe Constantin Butucel.

Citeşte şi: Majoritatea moldovenilor susţin aderarea la Uniunea Europeană – Stiripesurse.md

Pe 12 octombrie, Bordeianu a anunțat că candidează din nou la alegerile din 5 noiembrie, doar că de această dată la șefia Primăriei Criuleni și din partea Partidului „Șansă”, afiliat lui Șor. Bordeianu a fost înregistrată în cursa electorală pe data de 6 octombrie, de Circumscripția Electorală Criuleni.

De menționat că, anterior, nici PACE și nici Bordeianu nu au anunțat despre plecarea acesteia din cadrul formațiunii politice conduse de Cavcaliuc.

Tags: alegerichisinauCriuleniGheorghe CavcaliucIlan ŞorTatiana Bordeianu
Categorii: PoliticăȘtirile zilei