Tauber acuză guvernarea că încearcă să o bage la pușcărie. PAS califică acuzațiile ca fiind ‘niște aberații’

Publicat:

Tauber acuză guvernarea că încearcă să o bage la pușcărie. PAS califică acuzațiile ca fiind ‘niște aberații’

Deputata Marina Tauber acuză guvernarea PAS că încearcă să o bage la pușcărie și s-o lipsească de mandatul de deputat. Declarațiile au fost făcute, într-o conferință de presă, la o zi după ce Procuratura Anticorupție a anunțat că a finalizat urmărirea penală și a transmis în judecată dosarul în care Tauber este acuzată de amestec în înfăptuirea actului justiției. PAS respinge categoric acuzațiile Marinei Tauber pe care le califică drept aberații.

Marina Tauber susține că guvernarea încearcă să o lipsească de dreptul de a mai putea ocupa vreo funcție publică. Potrivit ei, totul s-ar face la indicația președintei Maia Sandu, potrivit moldova1.md.


Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

„Deja nu mai țin minte câte dosare penale și contravenționale au fost intentate în privința mea pentru activitatea mea politică și declarațiile mele. Am impresia că asistăm la un sport național: persecutarea politică a Marinei Tauber (…). Activitatea noastră nu este pe placul puterii care a dat indicație să găsească orice, dar să obțină o sentință de condamnare pentru a mă face să tac”.

Solicitată pentru o reacție, consiliera prezidențială, Irina Gotișan, nu a răspuns la telefon până la publicarea acestui subiect. Iar consiliera fracțiunii parlamentare PAS, Adriana Celac, a respins categori acuzațiile Marinei Tauber, despre care a spus că sunt niște aberații. Ea a precizat că autoritățile așteaptă finalitate pe toate dosarele în care Tauber este învinuită.

Amintim că ieri Procuratura Anticorupție a anunțat că a finalizat urmărirea penală în care Tauber este învinuită de amestec în înfăptuirea actului justiției și că a transmis dosarul în judecată. Prima ședință în acest caz a fost fixată pentru ziua de vineri. Marinei Tauber i se incriminează că în luna aprilie a anului trecut a intimidat și ofensat magistrații de la Curtea de Apel Chișinău. S-a întâmplat în cadrul unei ședințe în care era examinat un dosar ce-l vizează pe fugarul Ilan Șor. Atunci, judecătorii au fost nevoiți să întrerupă ședința.

În acest context, pe 14 martie curent, deputații majorității parlamentare au aprobat, la solicitarea procurorului general interimar, Ion Munteanu, ridicarea imunității deputatei Marinei Tauber. Aceasta este acuzată de „amestec în înfăptuirea justiției. Dacă va fi găsită vinovată, ea riscă până la patru ani de închisoare.

De menționat că nu este prima data când Marinei Tauber i-a fost ridicată imunitatea. Ultima data, în mai 2023, ea a fost acuzată de „acceptarea cu bună știință a finanțării concurentului electoral din partea unui grup criminal organizat în formă prelungită”.

Ea a fost lipsită de imunitate parlamentară și în 2022, la cererea procurorului interimar de atunci Dumitru Robu. Deputata era suspectată de spălare de bani în proporții deosebit de mari și escrocherie, infracțiune săvârșită de un grup criminal organizat sau de o organizație criminală.

Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

În urma acestor acuzații, Marina Tauber a fost plasată în arest preventiv, în Penitenciarul Nr.13, după care a fost eliberată sub control judiciar.

Pe 1 mai 2023, deputata a fost plasată în arest la domiciliu, după ce a încercat să plece în Israel, unde se află oligarhul fugar Ilan Șor, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani, prejudiciind statul cu peste 5,4 miliarde de lei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Raportul CNA pe săptămâna trecută

Raportul CNA pe săptămâna trecută Centrul Național Anticorupție raportează mai multe activități, desfășurate săptămâna trecută pe componenta de combatere a corupției, dar și alte acțiuni...

AIPA a autorizat spre plată alte 59,67 milioane de lei

AIPA a autorizat spre plată alte 59,67 milioane de lei Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a autorizat spre plată alte 59,67 mil....

Lovitură de teatru în Mitropolia Moldovei: Al treilea ierarh din Moldova a fost hirotonit de ÎPS Vladimir

Lovitură de teatru în Mitropolia Moldovei: Al treilea ierarh din Moldova a fost hirotonit de ÎPS Vladimir Ieri, Mitropolitul Vladimir a hirotonit al treilea episcop...

226 de agricultori au depus cereri pentru Creditul Agricol de Urgență

226 de agricultori au depus cereri pentru Creditul Agricol de Urgență În perioada 1 martie-19 aprilie, au fost depuse 226 de solicitări pentru Creditul Agricol...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.