Tauber, vizită în Rusia. Cu cine s-a întâlnit la Moscova

Publicat:

Tauber, vizită în Rusia. Cu cine s-a întâlnit la Moscova

La Moscova, Marina Tauber, investigată penal în mai multe dosare penale, a avut o întrevedere cu oligarhul fugar Ilan Șor, care ar fi principalul aliat al Kremlinului în destabilirea Rep. Moldova. Tot în Rusia, cei doi au organizat o întâlnire cu activiștii.

Oligarhul fugar Ilan Șor a anunțat pe pagina sa de Facebook despre întâlnirea cu activiștii, subliniind că s-a discutat despre ,,desfășurarea cu succes a viitoarelor alegeri. Despre aceasta am discutat în cadrul întâlnirii. Evident, autoritățile ne vor împiedica, la fel cum au făcut până acum. Dar noi ne pregătim serios. Noi propunem un parcurs de cooperare clar cu Uniunea Economică Eurasiatică (UEE)”, potrivit adevarul.ro.


Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

În ceea ce privește locația întrevederii, mai precis capitala Rusiei, Moscova, este ,,logică”, mai susține prorusul. ,,Am vorbit de multe ori despre importanța legăturilor de parteneriat cu Rusia. Aceasta este determinată atât din perspectivă geografică, cât și istorică. Colegii din Moscova ne-au ajutat enorm”.

Oligarhul fugar Ilan Șor, care s-a ascuns în ultimii ani de justiția de la Chișinău în Israel, se află din data de 25 februarie în Federația Rusă, potrivit structurilor de drept din Rep. Moldova.

Prorusul a plecat la Moscova cu puțin timp înainte ca șeful Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Alexandru Musteața, să avertizeze că Rusia are o strategie privind compromiterea procesului de aderare al țării la Uniunea Europeană, aceasta vizând referendumul pe tema integrării, alegerile prezidențiale, dar și parlamentare, iar gruparea Șor condusă de Ilan Șor ar fi principala aliată a Kremlinului, informațiile nefiind negate sau confirmate până acum de acesta.

Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

În luna aprilie 2023, oligarhul fugar a fost condamnat la 15 ani de închisoare, pedeapsă dictată în lipsa sa în cauza penală ,,frauda bancară”.

De la distanță, acesta este activ în politică, organizând manifestațiile antiguvernamentale din Republica Moldova. Liderii de la Chișinău, însă au atenționat în repetate rânduri că manifestațiile fac parte din planul Kremlinului de a destabiliza țara.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Raportul CNA pe săptămâna trecută

Raportul CNA pe săptămâna trecută Centrul Național Anticorupție raportează mai multe activități, desfășurate săptămâna trecută pe componenta de combatere a corupției, dar și alte acțiuni...

AIPA a autorizat spre plată alte 59,67 milioane de lei

AIPA a autorizat spre plată alte 59,67 milioane de lei Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a autorizat spre plată alte 59,67 mil....

Lovitură de teatru în Mitropolia Moldovei: Al treilea ierarh din Moldova a fost hirotonit de ÎPS Vladimir

Lovitură de teatru în Mitropolia Moldovei: Al treilea ierarh din Moldova a fost hirotonit de ÎPS Vladimir Ieri, Mitropolitul Vladimir a hirotonit al treilea episcop...

226 de agricultori au depus cereri pentru Creditul Agricol de Urgență

226 de agricultori au depus cereri pentru Creditul Agricol de Urgență În perioada 1 martie-19 aprilie, au fost depuse 226 de solicitări pentru Creditul Agricol...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.