Un templu roman dedicat zeului Mithra a fost restaurat în cartierul City din Londra

Publicat:

Un templu roman a fost restaurat pe amplasamentul său original, la şapte metri sub pământ, în inima cartierului City, din Londra, şi va fi deschis publicului începând de marţea viitoare, informează agerpres .

Construit în secolul al III-lea, Mithraeum-ul, un sanctuar dedicat zeului Mithra, a fost descoperit întâmplător în 1954 pe un sit bombat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi a făcut imediat senzaţia, atrăgând până la 30.000 de vizitatori pe zi.


Citiți și : Agenţia UE pentru drepturile fundamentale : Uniunea Europeană nu are o evidenţă suficient de riguroasă a delictelor şi incidentelor antisemite

Templul a fost demontat şi reasamblat la 100 de metri de amplasamentul său original, la acel moment aflat în reconstrucţie.

În prezent, ruinele au trecut printr-un proces de restaurare şi au fost remontate chiar pe locaţia unde au fost descoperite, sub noul sediu european al agenţiei de informaţii financiare Bloomberg.

“Londra este un oraş roman, dar există puţine urme ale acestui trecut îndepărtat”, a declarat Sophie Jackson, principalul consultant arheologic al proiectului.

“Descoperirea sitului a fost într-adevăr una dintre cele mai importante descoperiri făcute la Londra, dacă nu în Marea Britanie, în secolul XX”, a indicat ea.

London Mithraeum va fi deschis vizitatorilor gratuit începând din 14 noiembrie.

Mithra a fost o divinitate adesea reprezentată ca ucigând un taur – al cărei cult era destinat bărbaţilor.

Înainte de construirea noului sediu al Bloomberg, arheologii au excavat situl timp de şase luni, descoperind peste 15.000 de artefacte, printre care bijuterii, pantofi, oase de animale, obiecte de ceramică şi broşe, care au permis aflarea de noi informaţii despre modul în care trăiau londonezii în vremurile romane şi despre obiceiurile alimentare ale acestora.

Printre artefacte a fost descoperită şi o tabletă din lemn, inscripţionată cu data de 8 ianuarie, 57 – acesta fiind cel mai vechi document scris de mână din Marea Britanie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria ‘cel mai bun lungmetraj internaţional’

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria 'cel mai bun lungmetraj internaţional' Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa a decis să modifice...

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale Ancheta demarată de China asupra coniacului european este o reacţie la...

VIDEO – Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India

VIDEO - Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India Justin Bieber a oferit un spectacol incendiar la nunta anului, care are loc în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.