Tesla a vândut luna trecută un singur vehicul electric în Coreea de Sud

Publicat:

Tesla a vândut luna trecută un singur vehicul electric în Coreea de Sud

Tesla a vândut luna trecută un singur vehicul electric (EV) în Coreea de Sud, cererea fiind afectată de temerile privind siguranţa şi preţul, dar şi de lipsa infrastructurii de încărcare, transmite Bloomberg.

Cel mai valoros producător auto mondial a vândut un SUV Model Y în Coreea de Sud, ianuarie fiind cea mai slabă lună din iulie 2022, când a înregistrat vânzări zero, arată datele firmei de cercetare a pieţei Carisyou şi ale Ministerului Comerţului din Coreea de Sud, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Peste 800 de oficiali occidentali au semnat o scrisoare critică la adresa politicii faţă de Israel şi Gaza

În total, numărul vehiculelor electrice înmatriculate în Coreea de Sud a scăzut cu 80% în ianuarie, comparativ cu decembrie.

Producătorii auto sunt afectaţi de scăderea cererii pentru EV pe piaţa sud-coreeană, inflaţia ridicată şi majorarea dobânzilor obligându-i pe cumpărători să ţină sub control cheltuielile, în timp ce temerile provocate de bateriile care au luat foc şi lipsa infrastructurii de încărcare afectează de asemenea cererea.

În 2023, Model Y produs de Tesla în China a fost una dintre cele mai bine vândute maşini din Coreea de Sud.

Mulţi consumatori interesaţi de EV au făcut deja achiziţii, iar adoptarea în masă a vehiculelor electrice încă nu a avut loc. Popularitatea Tesla este de asemenea afectată de legăturile ei cu China, a explicat Lee Hang-Koo, de la Institutul Tehnologic Jeonbuk.

“Majoritatea coreenilor care voiau să cumpere maşini Tesla au cumpărat deja. Unii nu sunt încântaţi de Tesla după ce au descoperit că unele modele sunt produse în China, consumatorii fiind preocupaţi de probleme legate de calitate”, a explicat Lee Hang-Koo.

Vezi și : Statele Uniunii Europene şi-au dat acordul asupra primei legi privind inteligenţa artificială

Acesta a adăugat că vânzările EV sunt afectate şi de fluctuaţiile sezoniere în privinţa cererii. Mulţi oameni evită să cumpere maşini în ianuarie deoarece vor să aştepte anunţul Guvernului privind subvenţiile.

Într-un comunicat transmis Bloomberg, un purtător de cuvânt al subsidiarei Tesla din Coreea de Sud a explicat că achiziţiile de EV au fost amânate înaintea confirmării subvenţiilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Controversata ediţie din 2024 a Eurovision a fost vizionată de un număr record de telespectatori

Controversata ediţie din 2024 a Eurovision a fost vizionată de un număr record de telespectatori Controversata ediţie din 2024 a concursului muzical Eurovision a fost...

Oleksandr Sîrski: Forţele ruse s-au “împotmolit” în luptele în Vovceansk

Oleksandr Sîrski: Forţele ruse s-au "împotmolit" în luptele în Vovceansk Forţele ruse s-au "împotmolit" în luptele de stradă în localitatea Vovceansk, în regiunea Harkov,...

Harta interactivă a fericirii: care sunt ţările cele mai puţin «supărate»?

Harta interactivă a fericirii: care sunt ţările cele mai puţin «supărate»? Unde se află fericirea? Răspunsul ni-l oferă World Happiness Report 2024, (realizat sub egida...

Unde mergem în weekend să privim fotbal

Unde mergem în weekend să privim fotbal Site-ul a FMF a prezentat programul fotbalistic pentru acest weekend. Vineri, sâmbătă și duminică vom putea urmări meciurile...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.