Tesla amână lansarea robotaxiului său cu aproximativ două luni

Publicat:

Tesla amână lansarea robotaxiului său cu aproximativ două luni

Tesla amână lansarea robotaxiului său cu aproximativ două luni, din august în octombrie, deoarece echipei de proiectare i s-a spus să refacă unele elemente ale maşinii, potrivit unor persoane familiare cu decizia, citate de Bloomberg News, conform News.ro.

Acţiunile Tesla, care pariază pe vehicule cu conducere autonomă în locul unor maşini mai puţin costisitoare, au scăzut cu mai mult de 6% în urma ştirilor, punând capăt unor 11 sesiuni consecutive de creşteri care au urcat preţul acestora cu 44%.


Tesla nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii a Reuters.

Citește și: Coreea de Nord denunţă NATO şi SUA ca ‘cea mai mare ameninţare’ la adresa păcii globale

Elon Musk a anunţat lansarea robotaxiului pe 8 august, după ce Reuters a relatat pe 5 aprilie că Tesla şi-a anulat proiectul unei maşini ieftine, promisă de mult timp, şi va continua să dezvolte robotaxiul autonom pe aceeaşi platformă pentru vehicule mici.

„Tesla a jucat acest joc de promisiuni, anul viitor, anul viitor, de aproape un deceniu. Şi nu am văzut niciun indiciu că Tesla… este pe cale de a implementa semnificativ tipul de sistem de conducere automatizat pe care Tesla l-a promis în mod constant”, a spus profesorul de drept de la Universitatea din Carolina de Sud Bryant Walker Smith, cu experienţă în dreptul vehiculelor autonome.

Cu excepţia anunţului unei date de prezentare, Musk a oferit până acum detalii minime despre robotaxi. El a spus doar că unele vehicule vor fi deţinute şi operate de Tesla, în timp ce altele vor fi deţinute de persoane fizice, dar închiriate pe reţeaua Tesla.

Analiştii şi experţii din industrie au spus că cursa pentru dezvoltarea sistemelor de conducere autonomă şi a robotaxiurilor va fi grea şi va dura ani de zile, deoarece tehnologia se confruntă cu obstacole de inginerie şi de reglementare.

„Cred că evenimentul (de lansare) va fi o dezamăgire, deoarece probabil vom primi un CyberTaxi, nu un RoboTaxi. O altă exagerare hiperbolică va fi probabil expusă. Nimeni nu va putea să tricoteze şosete în drum spre serviciu sau să tragă un pui de somn în timp ce vehiculul te aduce la bunica”, a spus Craig Irwin, analist senior de cercetare la Roth MKM.

Musk s-a concentrat pe inteligenţa artificială, software-ul de conducere autonomă, robotaxiuri şi robotul umanoid numit Optimus pentru a combate încetinirea vânzărilor de vehicule electrice, care generează mai mult de 80% din veniturile trimestriale ale Tesla.

El a spus, în cadrul conferinţei telefonice a companiei privind veniturile din primul trimestru, susţinută în aprilie, că Tesla va introduce „noi modele” până la începutul anului 2025, folosind platformele şi liniile de producţie actuale.

Citește și: NATO cere Rusiei să-și retragă armata din Transnistria

În timpul conferinţei, el a subliniat viziuni ambiţioase pentru diversificarea afacerii Tesla în inteligenţă artificială, roboţi umanoizi şi operarea unei flote de milioane de vehicule autonome – toate bazate pe produse software şi hardware pe care producătorul auto nu le-a dezvoltat încă pe deplin.

O sursă a declarat pentru Reuters că miliardarul a vizitat Beijingul în aprilie, într-o vizită neanunţată, pentru a discuta despre lansarea software-ului complet de conducere autonomă şi a altor permisiuni de transfer de date.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Perciun: Banii donați în fondul clasei vor fi legalizați

Perciun: Banii donați în fondul clasei vor fi legalizați Guvernul a aprobat un regulament care prevede că părinții vor putea contribui financiar, benevol, necondiționat și...

Irina Vlah va candida la funcția de președinte al țării

Irina Vlah va candida la funcția de președinte al țării Fosta bașcană a Găgăuziei, Irina Vlah, și-a anunțat candidatura la prezidențialele din toamna lui 2024,...

A obținut poze intime ale unui cuplu și i-a șantajat cu răspândirea lor

A obținut poze intime ale unui cuplu și i-a șantajat cu răspândirea lor Un bărbat de 27 de ani din Ialoveni, a fost trimis în...

Andrei Zaharov, jurnalist de investigație, dat în căutare de autoritățile ruse

 Andrei Zaharov, jurnalist de investigație, dat în căutare de autoritățile ruse Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei a dat în căutare jurnalistul de investigație Andrei Zaharov....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.