Tesla caută posibile locaţii în India pentru o fabrică de 2-3 miliarde de dolari

Publicat:

Tesla caută posibile locaţii în India pentru o fabrică de 2-3 miliarde de dolari

Tesla va trimite luna aceasta o echipă în India pentru a cerceta posibile locaţii pentru propusa fabrică de vehicule electrice (EV), de 2-3 miliarde de dolari, a anunţat miercuri publicaţia Financial Times (FT), citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Reuters.

Intenţia Tesla de a se extinde pe o piaţă cu o creştere rapidă vine într-un moment în care cererea pentru EV încetineşte, iar concurenţa se intensifică pe principalele sale pieţe din SUA şi China, ceea ce a dus la livrări sub aşteptări în primul trimestru din 2024. Tesla a livrat aproximativ 386.810 vehicule în primul trimestru din 2024, un declin de 20,2% faţă de precedentele trei luni. Analiştii de pe Wall Street se aşteptau ca Tesla să livreze 454.200 vehicule.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

Compania va trimite până la finalul lunii o echipă din Statele Unite pentru a studia posibile locaţii pentru uzină, în special în statele indiene care sunt hub-uri auto, cum ar fi Maharashtra, Gujarat şi Tamil Nadu, susţine FT.

Oficialii Tesla nu au răspuns solicitărilor Reuters de a comenta informaţia.

Luna trecută, India a redus taxele vamale la anumite vehicule electrice produse de firmele auto care se angajează să investească cel puţin 500 milioane de dolari şi să înceapă în trei ani producţia de maşini în ţară.

Şeful Tesla, Elon Musk, încearcă de câţiva ani să intre pe piaţa din India, dar autorităţile de la New Delhi vor un angajament pentru producţia pe plan local.

Oficial, cu prilejul unei întâlniri cu Elon Musk, care a avut loc în iunie 2023, premierul Indiei, Narendra Modi, a îndemnat producătorul de automobile electrice să facă o “investiţie semnificativă”, în ţara sa.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

În februarie 2024, Tesla a anunţat că va construi o uzină de asamblare la Monterrey, nordul Mexicului. Aceasta ar urma să fie a treia uzină Tesla din străinătate, după cele de la Shanghai (China) şi Berlin (Germania), şi prima din America Latină.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc. Peste 300.000 oameni participă la eveniment

Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc. Peste 300.000 oameni participă la eveniment Peste 300.000 oameni participă la Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc....

Descoperirea unui nou hormon explică monogamia

Descoperirea unui nou hormon explică monogamia Şoarecele oldfield are un tip unic de celulă suprarenală, care produce hormonul 20⍺-OHP, necunoscut până acum la şoareci. Hormonul...

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat Banca americană de investiții Goldman Sachs intră pe piața împrumuturilor pentru fondurile de capital...

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate Fiica lui Ari Boulogne, a cărui paternitate Alain Delon nu a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.