Thailanda declară stare de urgenţă

Publicat:

Thailanda va declara stare de urgenţă începând de joi timp de o lună, pentru a limita răspândirea epidemiei de coronavirus, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, premierul Prayuth Chan-ocha, potrivit Reuters şi DPA, transmite şi agerpres.

Starea de urgenţă va cuprinde o serie de măsuri obligatorii şi de ‘apeluri la cooperare’, a spus prim-ministrul thailandez.


Citeşte şi: Autorităţile din Hubei ridică restricţiile de călătorie

El a precizat că oamenilor li se va cere să rămână în casă, iar în zonele unde există riscul răspândirii virusului vor fi impuse restricţii.

Decretul înseamnă că premierul va avea puterea executivă de a impune noi măsuri pentru a combate epidemia, inclusiv posibilitatea ca autorităţile să aibă puteri sporite şi instalarea de puncte de control pentru a reduce deplasarea oamenilor, a menţionat Prayuth Chan-ocha.

Citeşte şi: SUA taie ajutorul dat Afganistanului

El a spus că detaliile privind măsurile care ar putea fi luate vor fi discutate după intrarea în vigoare a stării de urgenţă.

Thailanda a raportat marţi trei decese şi 106 noi cazuri de COVID-19. Numărul total de cazuri de infectare a ajuns la 827, iar numărul morţilor este de patru.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.