Theresa May convoacă o întâlnire de urgenţă pe tema petrolierului sechestrat de Iran

Publicat:

Prim-ministrul britanic Theresa May va convoca luni o sesiune de urgență a Guvernului pentru a discuta despre modalitățile în care Marea Britanie poate răspunde deciziei Iranului de a sechestra un petrolier britanic în Strâmtoarea Hormuz, relatează Associated Press, potrivit mediafax.

La întâlnirea de urgență vor participa miniștri și oficiali din domeniul Securității Naționale. Aceștia vor discuta despre posibilitățile pe care le are Marea Britanie pentru a transporta în siguranță petrol prin regiune.


Citeşte şi: Anunţul lui Mike Pompeo: ‘Rămâneţi la voi acasă!’

Ministrul de Externe britanic, Jeremy Hunt, va vorbi de asemenea în cadrul întâlnirii și va oferi detalii suplimentare despre sechestrarea petrolierului britanic Stena Impero, aflat acum într-un port iranian.

Marea Britanie ia în considerare mai multe opțiuni diplomatice și economice pentru a răspunde la acțiunile Iranului, menționând clar că o intervenție militară nu este o opțiune.

Citeşte şi: ‘Slujitorul poporului’ câştigă alegerile parlamentare din Ucraina

De asemenea, Administrația de la Londra a cerut susținerea aliaților europeni pentru menținerea libertății de navigare în Strâmtoarea Hormuz.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, vineri, capturarea unui petrolier britanic în Strâmtoarea Ormuz. Nava Stena Impero a fost oprită de Gardienii Revoluţiei pentru „nerespectarea codului maritim internaţional, la solicitarea Autorităţii portuare şi maritime din provincia Hormuzgan”, a transmis site-ul Sepahnews.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.