Theresa May, „întristată” de ultimele demisii din Partidul Conservator britanic

Publicat:

Prim-ministrul britanic Theresa May a transmis miercuri că este „întristată” de decizia celor trei parlamentari de a-și da demisia din Partidul Conservator, dar a insistat că toate deciziile pe care le-a luat sunt în interesul țării, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

„Sunt întristată de această decizie”, a transmis premierul britanic prin intermediul unui comunicat, adăugând că procesul pentru Brexit nu avea cum să fie unul ușor.


Citește și : Brexit: Theresa May, la Bruxelles pentru noi discutii cu o Uniune Europeană inflexibilă

Theresa May a apărat modul în care a gestionat ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, criticat dur în scrisoarea de demisie a celor trei parlamentari.

„Punând în aplicare decizia cetățenilor britanici, facem ce trebuie pentru țara noastră. Din moment ce facem acest lucru, ne îndreptăm spre un viitor frumos”, a adăugat Theresa May.

Trei parlamentari britanici și-au anunțat miercuri demisia din Partidul Conservator, condus de Theresa May, aceștia urmând să se alăture Grupului Independent, format din opt parlamentari care au demisionat din Partidul Laburist.

Demisia celor trei parlamentari conservatori vine în contextul în care Theresa May a intensificat eforturile de unificare a partidului pentru a obține aprobarea acordului Brexit.

Citește și : Statele membre UE au aprobat acordul politic obţinut de România privind Directiva Copyright

Alți opt parlamentari britanici și-au dat demisia din Partidul Laburist, motivând că au luat această decizie din cauza reticenței liderului laburist, Jeremy Corbyn, de a-și schimba strategia privind Brexit și de a accepta convocarea unui nou referendum pe tema apartenenței Marii Britanii la UE.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.