Tornadă puternică în Texas: Cel puţin trei morţi şi circa 100 de răniţi

Publicat:

Cel puţin trei persoane au murit şi circa 100 au fost rănite în urma unei tornade puternice care a lovit joi un oraş din nordul Texasului, provocând distrugeri pe scară largă, au indicat mass-media americane, potrivit AFP şi agerpres.

Mai multe state din centrul şi sudul Statelor Unite au fost plasate în stare de alertă meteorologică extremă din cauza unor furtuni periculoase, alimentate de temperaturile ridicate, care lovesc regiunea, provocând tornade, vijelii şi căderi de grindină de mărimea mingilor de golf.


Citeşte şi: Ucraina se pregătește pentru o ofensivă ‘îndelungată și sângeroasă’ – Black News

Alerte sunt în vigoare pentru părţi din statele Colorado, Oklahoma, Arkansas şi Florida.

O puternică tornadă a lovit joi seară micul oraş texan Perryton, cu o populaţie de 8.000 de locuitori. Imaginile surprinse de drone arată mai multe clădiri, inclusiv case mobile, distruse sau avariate, copaci smulşi din rădăcini şi vehicule răsturnate.

Şeful pompierilor din Perryton, Paul Dutcher, a declarat pentru ABC News că trei persoane au murit şi alte circa 100 au fost tratate în spitalele locale cu răni care au variat de la minore la grave.

Un parc pentru rulote din regiune a fost unul dintre locurile lovite direct de tornadă, a adăugat Dutcher.

“Situaţia este gravă”, a declarat pe Facebook un ales texan, Four Price, după discuţii cu primarul oraşului şi cu serviciile de urgenţă ale statului.

Citeşte şi: CIA avertizase Ucraina să NU se atingă de Nord Stream – Black News

Brian Emfinger, un “vânător de furtuni” care a filmat tornada cu o dronă, a dat asigurări că pagubele sunt “considerabile”, în special în partea industrială a oraşului.

Tornadele, fenomene meteorologice pe cât de impresionante, pe atât de greu de prevăzut, sunt frecvente în SUA, în special în centrul şi în sudul ţării.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum va fi vremea în iulie: Zile de foc, cu temperaturi insuportabile în luna lui Cuptor

Cum va fi vremea în iulie: Zile de foc, cu temperaturi insuportabile în luna lui Cuptor Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prezentat astăzi perspectiva...

Nu sunt 100% corecte. Cum se fac prognozele meteo în R. Moldova

Nu sunt 100% corecte. Cum se fac prognozele meteo în R. Moldova Serviciul Hidrometeorologic de Stat este singura instituție autorizată din Moldova, cu specialiști calificați,...

Meteo duminică, 30 iunie 2024: Cer predominant însorit și maxime de până la 34°C

Meteo duminică, 30 iunie 2024: Cer predominant însorit și maxime de până la 34°C Meteorologii anunță pentru ziua de duminică, 30 iunie, cer predominant însorit...

Prognoza meteo pentru weekend: Cod galben de caniculă

Prognoza meteo pentru weekend: Cod galben de caniculă Vremea caniculară se menține în zilele de sâmbătă și duminică. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.