Tot mai mulţi militari americani sunt CONFIRMAŢI cu coronavirus în bazele din Japonia

Publicat:

Autorităţile au confirmat alte 36 de infecţii cu coronavirus la Camp Hansen în insula japoneză Okinawa, ridicând la 136 bilanţul în bazele militare americane de pe insulă, informează miercuri Kyodo şi Reuters, potrivit agerpres.

Focarul de epidemie a apărut în weekend, provocând furia guvernatorului prefecturii, care a pus sub semnul întrebării măsurile armatei americane de prevenire a virusului.


Citeşte şi: Milos Jakes, ultimul lider comunist cehoslovac A MURIT la 97 de ani

Guvernatorul prefecturii a declarat că a fost informat de forţele americane despre ultimele teste pozitive vizând personalul de la Camp Hansen, care numără acum 58 din totalul infecţiilor.

În plus faţă de Camp Hansen, 71 de cazuri au legătură cu baza aeriană din Futenma, cu alte cinci confirmate la baza aeriană Kadena şi câte unul fiecare la Camp McTureous şi Camp Kinser.

Prefectura insulei din sudul Japoniei, care a raportat până acum 148 de cazuri de coronavirus în rândul populaţiei sale, a declarat că nu va include infecţiile din rândul personalului militar american în totalul său.

Guvernatorul din Okinawa Denny Tamaki le-a cerut în weekend localnicilor care au participat la petreceri cu personalul american în zonele din centrul oraşului şi pe plajă, în jurul datei de 4 iulie pentru a sărbători Ziua Independenţei, să solicite sfatul medicului dacă se simt rău.

Citeşte şi: Populaţia lumii ar putea ajunge la 8,8 miliarde în 2100, cu mult sub aşteptări! România ar urma o depopulare masivă!

Testele de tip PCR efectuate pe 130 de persoane, inclusiv pe angajaţi ai unor localuri din oraşul Chatan care ar fi putut intra în contact cu personalul serviciilor americane la petrecerile de Ziua Independenţei, au ieşit toate negative, potrivit executivului prefecturii.

În afară de Okinawa, care găzduieşte cea mai mare parte a facilităţilor militare americane în Japonia, mai multe persoane au fost testate pozitiv pentru coronavirus la baza aeriană Iwakuni din prefectura Yamaguchi, la baza aeriană Misawa din prefectura Aomori şi în alte instalaţii militare. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE Roboți, podea interactivă, imprimantă și stilouri 3D. De aceste tehnologii beneficiază...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.