Tot mai puțini tineri aleg să își facă studiile superioare în Moldova

Publicat:

Tot mai puțini tineri aleg să își facă studiile superioare în Moldova

Pe 17 noiembrie în R. Moldova a fost marcată Ziua internațională Studenților, dar de la un an la altul, este marcată de tot mai puțini tineri.

E din cauză că o bună parte aleg să-și facă studiile peste hotare. Așa se face că în ultimii 15 ani numărul studenților din țara noastră s-a redus de peste două ori, iar cei care au ales să rămână acasă spun că cel mai mult și-ar dori să aibă bursă, pentru a se concentra mai mult pe studii, transmite TV8.md.


Citeşte şi: Liderul PLDM din Bălți îndeamnă la boicotarea alegerilor – Stiripesurse.md

Ministerul Educației nu are încă cifra tinerilor care își fac în prezent studiile la universitățile din Moldova. Cert este că numărul studenților din țara noastră este tot mai mic.

Potrivit analistului economic, Veaceslav Ioniță, anul trecut, numărul studenților din Moldova a fost cel mai mic din ultimii 25 de ani de aproximativ 56.800, mai puțin de jumătate față de anii 2006-2007, când în țara noastră își făceau studiile superioare în jur de 128.000 de studenți.

Tot mai puțini tineri aleg să își facă studiile superioare în Moldova

„În acest an avem o reducere a numărului de studenți cu 2.900 de persoane. Această reducere vine după o creștere care a fost în 2020-2021 și am ajuns la 56.800 de studenți, este cel mai mic nivel, începând cu anul 1997-1998, de fapt am ajuns la cel mai mic nivel de student timp de 25 de ani”, a spus Ioniță.

Totodată, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a venit cu un mesaj de felicitare pentru studenți în care i-a felicitat și a spus că autoritățile își doresc ca un număr cât mai mare de tineri să aleagă să învețe în universitățile din țara noastră.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Testul simplu cu degetul care vă arată dacă ați băut suficientă apă sau dacă sunteți deshidratat

VIDEO - Testul simplu cu degetul care vă arată dacă ați băut suficientă apă sau dacă sunteți deshidratat Dacă vă temeți că nu beți suficientă...

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate Reducerea consumului de carne procesată cu aproximativ o treime ar putea preveni peste...

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de ‘agățat’

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de 'agățat' Nici flirtul nu mai este ce era cândva. În era...

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Cooperarea moldo-comunitară în vederea consolidării sistemului național de sănătate, precum și evoluțiile pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.