‘TOVARĂȘ’ cu Putin, Gerhard Schroeder nici nu vrea să audă de suspendarea proiectului Nord Stream 2

Publicat:

Fostul cancelar federal german Gerhard Schroeder a respins apelurile de a suspenda proiectul de gazoduct Nord Stream 2 ca răspuns la otrăvirea disidentului rus Aleksei Navalnîi, informează miercuri dpa, potrivit agerpres.

“Una nu are nicio legătură cu alta”, a spus Schroeder în cel mai recent interviu al său înregistrat, adăugând că sunt în joc 10 miliarde de euro investiţii în acest gazoduct.


Citește și: Autorităţile din Belarus AU ÎNCHIS principalul site de știri

Navalnîi, critic fervent al preşedintelui rus Vladimir Putin şi proeminent militant anticorupţie, s-a simţit brusc foarte rău în timp ce se întorcea cu avionul dintr-un oraş din Siberia la Moscova, pe 20 august, şi două zile mai târziu a fost transferat în comă la tratament în Germania.

Pe 2 septembrie, guvernului german a anunţat că un laborator medical militar a găsit urme clare de agent neurotoxic Noviciok în corpul lui Navalnîi.

Cancelarul federal Angela Merkel nu a exclus sancţiuni dacă se va dovedi că Kremlinul s-a aflat în spatele presupusului atac chimic.

Rusia a negat în mod repetat orice implicare în acest incident.

Citește și: Disney DĂ AFARĂ 28.000 de angajaţi

Gerhard Schroeder, actual preşedinte al consiliului director al Nord Stream 2, în care compania rusă Gazprom este oficial acţionar unic, a afirmat că implicarea Moscovei în otrăvirea lui Navalnîi nu a fost demonstrată.

El a spus că actuala discuţie despre posibile sancţiuni împotriva Rusiei se bazează pe “speculaţii”, în absenţa unor “dovezi solide”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șeful ONU cere încetarea ‘vărsării de sânge’ în Fâşia Gaza şi Liban

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut sâmbătă încetarea "violenţelor şocante" şi a "vărsării de sânge" în Fâşia Gaza şi Liban, cu două...

Trei ucraineni aflaţi în munţii Maramureșului de mai multe zile au solicitat ajutorul autorităţilor române

Trei ucraineni aflaţi în munţii Maramureșului de mai multe zile au solicitat ajutorul autorităţilor române Salvamontiştii şi poliţiştii de frontieră au demarat, sâmbătă seara, o...

Statele americane care vor decide câştigătorul în cursa pentru Casa Albă

Statele americane care vor decide câştigătorul în cursa pentru Casa Albă În doar o lună, aproximativ 150 de milioane de americani vor vota pentru Kamala...

Extremista Șoșoacă nu poate candida la prezidențiale din România

Extremista Șoșoacă nu poate candida la prezidențiale din România CCR a transmis sâmbătă seară un comunicat de presă în care a precizat că a respins...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.