Tragedie aviatică în Kenya: Cinci oameni au murit! – FOTO/VIDEO

Publicat:

Cinci persoane, un pilot kenyan şi patru cetăţeni străini, au fost ucise într-un accident în care a fost implicat un avion de mici dimensiuni cu care se întorceau de la rezervaţia naturală Maasai Mara, a anunţat miercuri poliţia kenyană, citată de France Presse, potrivit agerpres.

“În avion erau cinci ocupanţi şi nu au supravieţuit”, a declarat Edward Mwamburi, şeful poliţiei pentru regiunea Valea Rift, unde aparatul Cessna s-a prăbuşit. Aparatul făcea legătura între Maasai Mara şi Lodwar, lângă Lacul Turkana, în nord-vestul ţării.


Citește și: Parlamentul European şi Comisia Europeană au ajuns la un acord privind Nord Stream 2 

Potrivit lui James Mugera, un comandant de poliţie în oraşul Kericho din aceeaşi regiune, “la bord erau un pilot kenyan şi patru cetăţeni străini”.

Echipe de salvare au fost trimise la faţa locului.

În iunie anul trecut, un avion al companiei aeriene FlySAX s-a prăbuşit la poalele Muntelui Aberdares, făcând 10 morţi.

Kenya are o industrie aeriană dinamică, cu compania naţională Kenya Airways ce operează la nivel internaţional şi local alături de companii low-cost şi charter.

Potrivit cifrelor din 2014 ale Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian (IATA), circa 130.000 de avioane aterizează şi decolează anual din Kenya, iar ţara numără 35 de companii aeriene. IATA a clasat Kenya pe locul şase pentru calitatea infrastructurii de transport aerian din 37 de ţări studiate în Africa.

Citește și: Australia redeschide tabăra de migranți de pe Insula Christmas

În octombrie 2017, cinci pasageri au fost ucişi în urma prăbuşirii unui elicopter în Lacul Nakuru. În 2012, un elicopter care îl transporta pe ministrul securităţii interne George Saitoti s-a prăbuşit, toate cele şase persoane la bord pierzându-şi viaţa.

Cel mai grav accident în Kenya din ultimii ani a avut loc în 2007, când un zbor Kenya Airways între Abidjan şi Nairobi prin Douala s-a prăbuşit într-o mlaştină după decolare, ucigându-i pe cei 114 ocupanţi.

În 2000, un alt zbor Kenya Airways între Abidjan şi Nairobi s-a prăbuşit în Oceanul Atlantic la câteva minute după decolare, făcând 169 de morţi. Zece oameni au supravieţuit.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.